ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΦΑΤΡΙΑΣΜΟΣ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ

πηγη ΙΣΚΡΑ
Τα αδιέξοδα, η έλλειψη συντονισμού, τα διαλυτικά φαινόμενα, η ασυνεννοησία και οι μέχρι παροξυσμού έριδες και διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, έχουν στριμώξει εδώ και καιρό την τελευταία σε ατέρμονες σχιζοφρενικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες όσο συνεχίζονται τόσο χειροτερεύουν τη θέση της και κυρίως τη θέση της χώρας.  
ΤΟ ''ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΟ ΨΑΡΙ''
Όπως τόνιζαν στην Iskra κύκλοι της Αριστεράς, μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα μπορούσε να έχει νόημα, μόνο αν η κυβέρνηση διέθετε εναλλακτική λύση χωρίς τις πιστώσεις τους και τέτοια λύση είναι μόνο η επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη, η μόνη που θα κρατούσε όρθια την Ελλάδα στην αναγκαστική στάση πληρωμών επί του χρέους, που θα ακολουθούσε τη διακοπή των πιστώσεων από ΕΕ και ΔΝΤ.  
Η κυβέρνηση, αφού έχει κόψει τη γέφυρα προς την παραπάνω κατεύθυνση, έχει μετατραπεί σε χρήσιμη ''ηλίθια'' και στο ''αγκιστρωμένο ψάρι'' της Γερμανικής ΕΕ και του ΔΝΤ.  
Τόσο στο Βερολίνο όσο και στην Ουάσιγκτον ουδόλως υπολογίζουν τον Τσίπρα και την παρέα του, που τους θεωρούν απολύτως δεδομένους και παραδομένους, κυριολεκτικά στα ''τσεπάκι'' τους. 

Η όποια, μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, διαφορά έναντι του ελληνικού προγράμματος δεν σχετίζεται καθόλου με την ανύπαρκτη ''αντίσταση'', τάχα, του Αλ. Τσίπρα, τον οποίο χρησιμοποιούν ως ''ντεκόρ'' και ως ''κλοτσοσκούφι'' αλλά με τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους προτεραιότητες.  
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ 3,7 ΔΙΣ
 Το μόνο που, ίσως, ενδιαφέρει και προκαλεί, πιθανόν, αγωνία σε Γερμανία και ΔΝΤ (ο Ολάντ είναι απλώς διακοσμητικό ''φυτό'') είναι να κρατήσουν όπως – όπως στην κυβέρνηση τον Τσίπρα, προκειμένου να περάσει αυτός το σκληρό πακέτο και να το χρεώσουν στην ''Αριστερά'' και ύστερα να πετάξουν τον Τσίπρα στα σκουπίδια ως στημένη λεμονόκουπα.  
Γι' αυτό ΕΕ και Λαγκάρντ μοιάζουν να συμφωνούν με το τέχνασμα και το διάτρητο ''φύλο συκής'' να ψηφισθούν μέτρα της τάξης των 5,4 δις + 3,7 = 9,1 δις και τα τελευταία 3,7 δις να εφαρμοσθούν σε περίπτωση που οι στόχοι δεν θα πιασθούν, πράγμα βέβαιο.  

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ
Το πακέτο μέτρων, όμως, των 8,1 δις φέρνει εφιάλτη στον Τσίπρα, ο οποίος βάλλεται πανταχόθεν τόσο από κυβερνητικούς όσο και από κοινοβουλευτικούς και κομματικούς κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ.  
Υπουργοί έχουν σηκώσει ''μπαϊράκι'' και δηλώνουν ότι φεύγουν, αν και εφόσον έρθει στη Βουλή ένα τέτοιο πακέτο αντιασφαλιστικών μέτρων, φορολεληλασίας και εκποίησης της χώρας.  
Βουλευτές, επίσης, διαλαλούν ότι δεν θα το ψηφίσουν ή εν πάση περιπτώσει δηλώνουν ανήσυχοι και προβληματισμένοι, ενώ το κόμμα είναι ανάστατο και σε κατάσταση αναβρασμού και διάλυσης.  
Όλοι ανεξαιρέτως διαμηνύουν στον Αλ. Τσίπρα ότι κάτι δραστικό πρέπει να κάνει, για να αποτρέψει τις οδυνηρές εξελίξεις, με τον τελευταίο να δέχεται βροχή τις πιο ετερόκλητες και συχνά ''κουφές'' εισηγήσεις.  
ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Ο ίδιος ο Τσίπρας, αφήνει να εννοηθεί σε στενούς συνεργάτες του και σε ορισμένους τα λέει ανοικτά, ότι σκέφτεται σοβαρά την παραίτηση και τις εκλογές, αν και όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα το αποκλείουν, διότι είναι ο άνθρωπος της ''καρέκλας, ενώ μια τέτοια επιλογή θα ήταν επιλογή εξευτελισμού και στην πράξη εγκατάλειψης της πρωθυπουργίας και πολλών άλλων ''δεινών'' για τον ίδιο και τους περί αυτόν.  
Η άλλη λύση της διεύρυνσης των κυβερνητικών συμμαχιών έχει πολλές δυσκολίες, ενώ η ''οικουμενική'' κυβέρνηση σκοντάφτει στην απομάκρυνση του Τσίπρα από την πρωθυπουργία, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.  
Το βέβαιον είναι ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός, βρίσκονται σε νευρικό παροξυσμό, και ο τελευταίος, βαλλόμενος από εσωτερικά πυρά και πιεζόμενος αφόρητα, δεν μπορεί παρά να θέσει τη χώρα μπροστά σε μια τυχοδιωκτική κρίση.  
ΛΙΓΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ  
Σε τέτοιες ώρες, ως συνήθως, τη λύση στην τραγωδία μόνο ο λαός μπορεί να τη φέρει.  
Η παγερή κοινωνική ακινησία, που τυλίγει τη χώρα, μπορεί να κάνει πολλούς σκεπτικούς και απαισιόδοξους και άλλους να θεωρούν ότι το παιχνίδι περιορίζεται στις κορυφές, στους τυχοδιωκτισμούς Τσίπρα και στην απληστία για μνημονιακή εξουσία του Μητσοτάκη, η οποία επαναφέρει τις χειρότερες στιγμές του παλαιοκομματισμού!  
Δεν υπάρχει πιο λανθασμένο σκεπτικό απ' αυτή τη μοιρολατρία.  
Η κατάσταση στο κοινωνικό πεδίο μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξει, αρκεί, πέραν των άλλων αντικειμενικών υποβοηθητικών παραγόντων, να βρεθούν δυνάμεις να μπουν μπροστά στην αφύπνιση και στην κινητοποίηση.  
Το δυστύχημα, όμως, είναι ότι δυνάμεις της κατά τ' άλλα ''επαναστατικής'' Αριστεράς, όπως το ΚΚΕ, δεν επιδιώκουν να ακυρωθούν εδώ και τώρα τα εξοντωτικά μέτρα, πράγμα που σημαίνει στην ουσία και πτώση της κυβέρνησης, αν όχι και όλου του μνημονιακού μπλοκ, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος, με χαρακτηριστική περίπτωση τους διάφορους Παναγόπουλους, που βρίσκουν ανοχή από κάποιους ''συνεπείς'' της Αριστεράς, κάνει τα ''γλυκά μάτια'' στα μνημόνια, αν δεν θεωρεί, στην πράξη και αναγκαία τα μνημονιακά μέτρα.  
Σε λίγες συνεπείς δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι οποίες δεν αναβάλλουν ούτε παραπέμπουν την ανάγκη να υπάρξει άμεση θετική διέξοδος,πέφτει το βαρύ φορτίο να καλέσουν σε ενωτικό αγωνιστικό συναγερμό , σε ρήξη και ανατροπή εδώ και τώρα και τολμηρά να γίνουν καταλύτες μιας μεγάλης εξέγερσης.  
Θα τα καταφέρουν κόντρα σε ''θεούς και δαίμονες'';  
Τους ευχόμαστε κουράγιο, δύναμη και επιτυχία! Μπορούν!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΠΗΣ
Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου