ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

"Συμμάχους - σαπάκια' ψωνίζει ο Τσίπρας

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

ΠΡΙΝ, 17.4.16
 
Ακριβώς τώρα που η σοσιαλδημοκρατία σαπίζει σε όλη την Ευρώπη καθώς υπηρετεί δουλικά μέχρι και το νεοφιλελευθερισμό, αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσει σύμμαχους στη σοσιαλδημοκρατία! Ψωνίζει …«συμμάχους – σαπάκια» από πολιτική σκοπιά! Συμμάχους δηλαδή που είναι ανίκανοι να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στις μεγάλες χώρες της ΕΕ και ως εκ τούτου η συγκρότηση οποιασδήποτε συμμαχίας μαζί τους δεν έχει πρακτικά να προσφέρει τίποτα θετικό στη χώρα μας.
Δεν υπάρχει καμιά δημοσκόπηση στη Γερμανία που να δίνει στους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες ποσοστό μεγαλύτερο από 25%. Απολύτως καμιά. Ποσοστό δηλαδή περίπου το μισό από εκείνο της Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία οι ίδιες δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστά 40% με 45%. Με 25% όμως είναι αδύνατον να κυβερνήσεις οποιαδήποτε χώρα. Το πολύ πολύ να προσλάβει η γερμανική Δεξιά της Μέρκελ τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες του SPD ως «τσόντα» στο πλαίσιο της συσπείρωσης όλων των πολιτικών δυνάμεων του γερμανικού Τέταρτου Ράιχ και να τους αναθέτει ειδικές αποστολές. Όπως για παράδειγμα έχει αναθέσει στους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες να συνετίσουν τον Τσίπρα και να τον τρομοκρατούν συστηματικά ώστε να μην τον αφήσουν να κάνει οποιεσδήποτε δήθεν «αριστερίστικες» ενέργειες.
Προκαλεί όντως εντύπωση το γεγονός ότι εκτός από τη «μαμά Μέρκελ» κανένας άλλος δεξιός Γερμανός πολιτικός δεν προσπαθεί τουλάχιστον να προσεγγίσει και να επηρεάσει τον Αλέξη Τσίπρα. Τα πάντα στον τομέα αυτόν έχουν αφεθεί στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τον σοσιαλδημοκράτη Γερμανό πολιτικό Μάρτιν Σουλτς.
Τζίφος δηλαδή για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθεια εξεύρεσης συμμάχων στην καρδιά του γερμανικού Τέταρτου Ράιχ. Στη Γαλλία όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα με τους Γάλλους σοσιαλιστές. Ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει εξευτελιστεί εντελώς. Εκλέχτηκε από το γαλλικό λαό ως ελπίδα άσκησης αντιγερμανικής πολιτικής σε αντικατάσταση του προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί που όλοι τον αποκαλούσαν «σκυλάκι της Μέρκελ» και αυτός αφού πήρε την εξουσία, έγινε χειρότερος κι από τον Σαρκοζί στη δουλικότητα απέναντι στο Βερολίνο! Η πολιτική του Ολάντ έχει γίνει πλέον τόσο αντιλαϊκή ώστε θεωρείται βέβαιο πως ο σοσιαλιστής υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, που θα γίνουν του χρόνου το Μάιο, αποκλείεται να περάσει και στο δεύτερο γύρο! Ο Ολάντ έχει πέσει στο απόλυτο ναδίρ της δημοφιλίας Γάλλου εν ενεργεία προέδρου, εμφανίζοντας δημοτικότητα …13%!!! Η Δεξιά και η Ακροδεξιά θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Συνέπεια δηλαδή της πολιτικής που άσκησε ο Ολάντ είναι να εξαφανιστούν οι Γάλλοι σοσιαλιστές από το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Μιλάμε για τρομερή επιτυχία! Αν όμως αποδεικνύονται «πολιτικά ψοφίμια» τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στα οποία ποντάρει ο Τσίπρας στη Γερμανία και στη Γαλλία, τις δύο καθοριστικές χώρες της Ευρωζώνης, πού να στηριχτεί; Να στηριχτεί στον δήθεν «αριστερό» ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος, όπως όλα τα σοσιαλδημοκρατικά «ευρωλαμόγια» της ΕΕ, βγήκε με θερμές δηλώσεις του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ; «Δεν το λέμε με μισή καρδιά. Μια ψήφος υπέρ της παραμονής (της Βρετανίας στην ΕΕ) είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων αυτής της χώρας», δήλωσε ο Κόρμπιν, ο οποίος το 1975 είχε ψηφίσει εναντίον της ένταξης της Αγγλίας στην τότε ΕΟΚ και νυν ΕΕ. «Προκειμένου να κερδίσει η κυβέρνηση αυτό το δημοψήφισμα, είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι Εργατικοί προκειμένου να στείλουν τους ψηφοφόρους τους στην κάλπη», δήλωσε Βρετανίδα αναλύτρια. Στην προεδρική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ υπήρξε αμέριστος ενθουσιασμός για τη στάση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, δεδομένου ότι η δημοτικότητα του Ντέιβιντ Κάμερον, του δεξιού πρωθυπουργού και επιφανέστερου εκπροσώπου του «Ναι» στην ΕΕ, έχει καταβαραθρωθεί κατά 8 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες τις λίγες μέρες που αποκαλύφθηκε η ανάμειξή του στα αποκαλούμενα «Πάναμα πέιπερς».
«Παραμένω πολύ επικριτικός σε θέματα όπως η έλλειψη δημοκρατίας και η θεσμική πίεση για απορρύθμιση και ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε ο Κόρμπιν για να πει και κάτι «αριστερούλικο» ώστε να μην τον κράξουν ως βοηθό του Κάμερον. «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Αυτή η αλλαγή όμως μπορεί να προκύψει μόνο αν συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας» υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό εαυτό του και δίνοντας τέλος στα παραμύθια περί του ότι είναι δήθεν αριστερός.
*Δημοσιεύθηκε στο Πριν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου