ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αντιγράφω από το NEWSBOMB

 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ :
- Θα έσκιζε τα μνημόνια με ένα νόμο και τελικά έκανε νέο τριετές μνημόνιο
- Υποσχόταν «κούρεμα» του χρέους, όμως το έκαναν γαργάρα σύντομα αφού το απέκλεισαν ένας-ένας οι ευρωπαίοι.
- Έλεγαν όχι στο «e-mail Χαρδούβελη» και τα μέτρα 980 εκατ. ευρώ που περιείχε αλλά πήραν νέα μέτρα 13 δις για την επόμενη τριετία.
- Θα καταργούσαν το ΕΝΦΙΑ και θα το αντικαθιστούσαν με ΦΜΑΠ. Τελικά και το διατήρησαν και κατάργησαν απαλλαγές που ίσχυαν (π.χ. ΕΟΤ, ενοικιαζόμενα δωμάτια)
- Είχαν υποσχεθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων από το 26% στο 29%, για τους αγρότες από 13% στο 26%.
- Αύξησαν την προκαταβολή φόρου από 27,5% (αγρότες) και 55% (περισσότερες επιχειρήσεις) στο 75%. Από το επόμενο έτος στο 100% θα αυξηθεί ο φόρος από ενοίκια στο 15% (από 11%) για εισοδήματα κάτω από 12.000 και στο 35% (από 33%) για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
- Καμία αύξηση στον ΦΠΑ και διατήρηση της έκπτωσης 30% στα νησιά είχαν υποσχεθεί αλλά έγινε οριζόντια αύξηση ΦΠΑ με μετάταξη των περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών από τον «υπερμειωμένο» (6,5%) και «μειωμένο» (13%) στον «κανονικό» συντελεστή ΦΠΑ 23%, κατάργηση της έκπτωσης για τα νησιά.
- Υποσχέθηκαν χορήγηση 13ης σύνταξης όμως προχώρησαν σε «φάγωμα» της 12ης και «ροκάνισμα» της 11ης σύνταξης, μέσω της αύξησης των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης (+2% στις κύριες και +6% στις επικουρικές συντάξεις) και της αύξησης του ΦΠΑ.

- Εξήγγειλαν μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά μείωσαν τελικά στο μισό του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και κατήργησαν το επιδόμα πετρελαίου κίνησης (diesel) για τους αγρότες.
- Υπόσχονταν αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κάτι που δεν έγινε ποτέ.
- Εξήγγειλαν πρόγραμμα με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες αλλά ούτε αυτό έγινε ποτέ.
- Θα δημιουργούσαν εξασφάλισης στέγης: εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοικίου στα €3/τ.μ. Ούτε αυτό όμως έγινε ποτέ.
- Ακόμη και οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα οικονομικής κρίσης μειώθηκαν σε λίγες χιλιάδες, ενώ τα χρήματα που θα διέθεταν από 500 εκατομμύρια έγιναν 70!
Παρόλα αυτά, μετά από αυτόν τον ένα χρόνο «πετυχημένης» διακυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας με το όραμα που νομίζει κατά τα άλλα ότι έχει, μας «αποστομώνει» με το άρθρο του στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αυγή με έναν τίτλο που κρύβει βαρυσήμαντα νοήματα: «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».
Αυτός ο τίτλος δεν θα μπορούσε παρά να εκφράζει έναν πρωθυπουργό που μάλλον έχει βαριά μεσάνυχτα ή απευθύνεται μόνο σε αυτούς που έχουν βαριά μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου