ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ο κ. Μιχ. Ριζάκης, το κίνημα και ο ΣΥΡΙΖΑ


".....θέλουμε να πούμε στον έντιμο και ευσυνείδητο αυτό αξιωματικό της αστυνομίας, ένα «ευχαριστώ», γιατί περιέσωσε στη συνείδησή μας την εικόνα του τίμιου και μη διεφθαρμένου αστυνομικού....".

πηγη : ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 
Οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής από το 2006 ζουν τον μεγαλύτερο πειρασμό που έζησα ποτέ οι κάτοικοι αυτής της περιοχής. Ο εχθρός τους είναι μόνον ένας: η διαφθορά και οι υπηρέτες της, που αποφάσισαν με κάθε κόστος να προωθήσουν την καταστροφή αυτού του τόπου. Οι κάτοικοι σ’ έναν τρομερά άνισο αγώνα με τη διαφθορά, σε κάθε προσπάθειά τους, σε κάθε διαμαρτυρία και διαδήλωσή τους, είχαν απέναντί τους τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας, τα σώματα ασφαλείας Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου και την ελληνική αστυνομία (είναι γεγονός ότι όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας λάμβαναν εντολές από την Εισαγγελία Πολυγύρου, την προϊσταμένη τους αρχή).


Οι κάτοικοι ζούσαν τη χειρότερη καταστολή σε τοπικό επίπεδο, και δυο φορές επενέβη η Διεθνής Αμνηστία, ενώ τα σώματα ασφαλείας Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου κατασκεύαζαν δικογραφίες και προσπαθούσαν να στήσουν κατηγορίες για ύπαρξη δήθεν εγκληματικών οργανώσεων. Τα σώματα ασφαλείας κατασκεύαζαν τις δικογραφίες, και οι αστυνομικοί των ιδίων σωμάτων ασφαλείας αναλάμβαναν τον ρόλο των μαρτύρων κατηγορίας, διέστρεφαν την αλήθεια και ψευδορκούσαν. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία με ειδικό ένθετο: «Τα Μεταλλευτικά Νέα» (το οποίο διένειμαν με τις κυριακάτικες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας), καθιστούσε γνωστό ότι είναι οικονομικός χορηγός των σωμάτων ασφαλείας και τους παρέχει και την οικονομοτεχνική υποδομή (δείτε τα περί χορηγίας, σε προγενέστερη ανάρτησή μας της 7-7-14, με τίτλο: «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»). Όπως είναι φυσικό επακόλουθο, στην περιοχή αναπτύχθηκε μια αποστροφή για το ρόλο της αστυνομίας, κάηκε το Α.Τ. Ιερισσού, και στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που το κίνημα διοργάνωνε σε Πολύγυρο, Θεσσαλονίκη κ.λ.π., δονούσε ως κύριο σύνθημα που έβγαινε με πάθος από χιλιάδες στόματα: «και τώρα το σύνθημα που όλους μας ενώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», και το σύνθημα: «Το κράτος τους αγωνιστές αποκαλεί αλήτες· αλήτες είναι τα ΜΑΤ κι οι ασφαλίτες» (δείτε δύο βίντεο που τα εμπεριέχουν, σε προγενέστερη ανάρτησή μας της 15-7-13, με τίτλο: «Η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο»).
Το κλίμα που είχε –και έχει- διαμορφωθεί κατά της ελληνικής αστυνομίας, είναι γνωστό. Τα χαρακτηριστικά της ΕΛ.ΑΣ ήταν άγριο ξύλο, χημικά, προσαγωγές, φυλακίσεις. Οι χορηγούμενοι (Σώματα Ασφαλείας) κατασκεύαζαν δικογραφίες, παρουσιάζοντας τους τίμιους αγωνιζόμενους κατοίκους σαν «εγκληματική οργάνωση», οι υπάλληλοι της ασφάλειας κατέθεταν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον τους διαστρέφοντας την αλήθεια, ενώ ανακριτές και η Εισαγγελία Χαλκιδικής κινούσαν διώξεις, προφυλάκιζαν, έθεταν περιοριστικούς όρους, επέβαλαν εγγυήσεις με τεράστια ποσά, δυσεύρετα ακόμα κι από εύπορους, σε τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση απαιτούσε με κάθε κόστος την πάταξη του κινήματος. Η δημοτική αρχή με τον τότε δήμαρχο κατέθεταν μηνύσεις, κατηγορώντας τους δημότες τους ως «εγκληματική οργάνωση». Οι πάντες ήταν εναντίον των αγωνιζομένων κατοίκων.
Έπειτα ήρθε και η σειρά να στηθεί και η κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» σ΄αυτούς που διαδήλωναν στον Καρατζά. Τα σώματα ασφαλείας κατασκεύασαν με φανταστικές υπόνοιες, δομημένες πάνω στη συνειδητή διαστροφή της αλήθειας, ως δήθεν αρχηγό της «εγκληματικής οργάνωσης», τον Πρόεδρο του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, κ. Παπαγεωργίου, και «μέλη της» τους τίμιους και φιλότιμους κατοίκους, που αγωνίζονται με πείσμα κατά της διαφθοράς. Ο κατασκευασμένος «Αρχηγός» της δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης», κ. Παπαγεωργίου, ζήτησε να καταθέσει ως κύριος μάρτυρας υπερασπίσεώς του ο Αστυνομικός Υποδ/ντης της Γενικής Δ/νσης Πολυγύρου, ο Συνταγματάρχης κ. Μιχαήλ Ριζάκης, διότι κατά την ημέρα των επεισοδίων στον Καρατζά, ο κ. Ριζάκης ήταν παρών και σ’εκείνον απευθύνθηκαν οι κάτοικοι. Ο κ. Ριζάκης δέχθηκε και πήγε στον ανακριτή Χαλκιδικής και κατέθεσε την αλήθεια, κατέθεσε για το ήθος του κ. Παπαγεωργίου, κατέθεσε ότι το μόνο που ζητούσαν εκείνη την ημέρα με καλό τρόπο και ο κ. Παπαγεωργίου και οι κάτοικοι, ήταν να ζητήσει η αστυνομία από την εταιρεία να επιδείξει τις νόμιμες άδειες για τα έργα που τελούσε εκείνο το διάστημα στο υδατόρρεμα Καρατζά, και ότι απαιτούσαν να εφαρμοσθεί ο νόμος, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν τις διαθέτει. Ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Πολυγύρου δεν δίστασε και δέχθηκε να παρουσιασθεί ενώπιον του ανακριτού και να καταθέσει ως μάρτυς υπεράσπισης αυτού που η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια Πολυγύρου, είχαν κατηγορήσει διά των κατασκευασμένων δικογραφιών, ως δήθεν αρχηγό «εγκληματικής οργάνωσης», και υπέρ των κατοίκων που κατηγορούντο ως δήθεν μέλη της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης, και όλο αυτό το έπραξε παρ’ότι γνώριζε ότι μηνυτής ήταν η Γεν. Δ/νση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και μάρτυρες κατηγορίας ήταν μόνο οι αστυνομικοί υπάλληλοι της ασφάλειας.
Στην Ελλάδα της διαφθοράς, μπορεί κανείς να κατανοήσει, τι δύναμη ψυχής είχε αυτός ο υποδιευθυντής της Αστ. Δ/νσης Χαλκιδικής; Μπορεί να κατανοήσει ότι υπηρετεί την αλήθεια και ότι ο νους του δεν κοίταξε ποιοι είναι οι σχηματίσαντες τη δικογραφία, ποιοι είναι οι μάρτυρες κατηγορίας, τι λένε Εισαγγελέας και Ανακριτής; Δεν κοίταξε ποια οικονομικά συμφέροντα δήλωσαν ως πολιτική αγωγή; ότι η κυβέρνηση της χώρας είχε δηλώσει με «…κάθε κόστος»; Μπορεί να διανοηθεί τι τράβηξε και τι πιέσεις δέχθηκε από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μετά από αυτή την ενέργειά του από πολλούς συναδέλφους του, που στην ουσία εκτίθεντο με τα όσα είχαν ψευδώς καταθέσει; Θα μπορούσα να αναφέρω πλήθος πτυχών, που αποδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής αυτού του ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας. Είναι άξιον λόγου ότι οσάκις σε διαδήλωση ήταν παρών και ήταν υπεύθυνος της επιχείρησης, ποτέ δεν έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ή να ρίξουν χημικά. Ήταν πάντα διακριτικός και μιλούσε στους κατοίκους με καλωσύνη, και οι κάτοικοι ανταποκρίνοντο. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι αγαπητός και από όλους τους απλούς αστυνομικούς της περιοχής μας και όλοι στενοχωρήθηκαν με το γεγονός της αποστράτευσής του.
Στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής υπήρχε προσωρινός Δ/ντης και αναμένετο κατά φυσική προτεραιότητα, να διορισθεί με τις πρόσφατες κρίσεις ως μόνιμος Δ/ντης, ο υποδιευθυντής Συνταγματάρχης κ. Μιχ. Ριζάκης. Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι, η βουλευτής του νομού, ο κ. Παυλίδης, γνώριζαν το ήθος του εν λόγω αξιωματικού, γνώριζαν το μεγαλείο της ψυχής του και κυρίως ότι είναι και μάρτυρας υπεράσπισης των αγωνιζόμενων κατοίκων, που συμβάλλει με την κατάθεση της αλήθειας στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης και κατ’ επέκταση στην αθώωση των αδίκως κατηγορουμένων. Τον βεβαίωναν, λοιπόν, ότι με τις κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας, επειδή διαθέτει τα προσόντα θα προαχθεί σε Ταξίαρχο και σε Δ/ντη της Αστυν. Δ/νσης Πολυγύρου. Με τις κρίσεις της ελληνικής αστυνομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές όχι δεν τον προήγαγε, αλλά αποστράτευσε τον κ. Ριζάκη και τον έστειλε στο σπίτι του!!
Εμείς μετά από αυτό, θέλουμε να πούμε στον έντιμο και ευσυνείδητο αυτό αξιωματικό της αστυνομίας, ένα «ευχαριστώ», γιατί περιέσωσε στη συνείδησή μας την εικόνα του τίμιου και μη διεφθαρμένου αστυνομικού. Θέλουμε να του πούμε ότι είναι τιμή του που ένα διεφθαρμένο σύστημα δεν τον προωθεί και δεν τον θέλει έστω ως υποδιευθυντή στη θέση του. Η Ελλάδα όσους «εκτιμά», τους ποτίζει κώνειο, τους στέλνει στην εξορία, τους φυλακίζει και στην ηπιότερη τιμωρία, τους στέλνει στο σπίτι τους. Για εμάς αυτή η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι όντως αυτός ο αξιωματικός είχε μεγαλείο ψυχής. Φυσικά, όταν τέτοιοι αδιάφθοροι Λειτουργοί επιστρέφουν στα σπίτια τους, η κοινωνία στερείται της ενάρετης υπηρεσίας τους και μια τέτοια αποστράτευση είναι ενάντια στο κοινωνικό καλό.
Τελειώνοντας, θέλω να πω για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να διώξει και να στείλει στο σπίτι του ακόμα και τον μοναδικό αστυνομικό που έγινε μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατοίκων. Όσοι συνεχίζετε να ελπίζετε στον ΣΥΡΙΖΑ, τι δεν καταλαβαίνετε; Έρχεται ο Δ/ντης της Eldorado στην Αθήνα και ανακοινώνει ότι σταματά τις εργασίες στις Σκουριές και ο αρμόδιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι βασική προϋπόθεση για διάλογο, είναι να αρχίσουν αμέσως οι εργασίες στις Σκουριές. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ανακοινώνει ο υπουργός ότι τον Μάρτιο θα λάβει απόφαση για το τι θα γίνει με την εταιρεία και ήδη ακούγεται ότι τον Μάρτιο προβλέπεται να πάμε σε εκλογές. Τι δεν καταλαβαίνετε; Όταν σε έναν ασθενή ο γιατρός δεν δίνει τα ανάλογα φάρμακα για να σταματήσει την ασθένεια, δεν κατανοείτε ότι η ασθένεια προχωρά ασταμάτητα και επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό και στα ζωτικά όργανα; Το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει˙ έναν αξιωματικό που υπηρετεί την αλήθεια, δεν μπορούσε να τον κρατήσει στη θέση του για το καλό του κινήματος; για το καλό τόσων κατοίκων που κινδυνεύουν να μπουν άδικα στη φυλακή;
Όλες τις δικογραφίες για δήθεν εγκληματικές οργανώσεις, τις συνέταξε η Γενική Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γεν. Ασφάλεια Πολυγύρου, και μάρτυρες κατηγορίας είναι μόνο οι αστυνομικοί υπάλληλοι των σωμάτων ασφαλείας. Δημοσίως η εταιρεία με το προαναφερθέν ένθετο: «Τα Μεταλλευτικά Νέα», δηλώνει ότι είναι χορηγός και οικονομικός και σε υλικοτεχνική υποδομή των σωμάτων ασφαλείας. Είναι πράγμα απίστευτο, οι χορηγούμενοι αστυνομικοί της ασφάλειας να κατασκευάζουν δικογραφίες κατά των κατοίκων. Είδατε εσείς τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει εντολή να ερευνηθεί ποια σώματα ασφαλείας δέχονται λεφτά; Πόσα; Ποιοι; Γιατί; Αν είναι δυνατόν, οι χορηγούμενοι αστυνομικοί με χρήματα της εταιρείας και με υλικοτεχνική χορηγία, να μπορούν ταυτόχρονα να είναι μηνυτές των κατοίκων και μάρτυρες κατηγορίας; Τόση διαφθορά τελικά; Δεν τον ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να βγουν στο φως κάποια πράγματα, ώστε να βοηθηθούν οι εκατοντάδες κατηγορούμενοι δημότες μας; Αφήνει στη θέση τους όσους κατασκεύασαν τις δικογραφίες  και στέλνει στο σπίτι του τον μοναδικό αξιωματικό αστυνομικό κ. Μιχ. Ριζάκη, που πήγε κόντρα στο διεφθαρμένο σύστημα και είναι μάρτυς υπεράσπισης των κατηγορούμενων κατοίκων; Τέλος πάντων, τι δεν καταλαβαίνετε;
Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να πράξει ούτε το ελάχιστο, τότε γιατί συνεχίζετε να τρέφετε αυταπάτες και να ελπίζετε; Προφανώς όμως, πρώτα πεθαίνει ο Κάκαβος, καθώς σύμφωνα με τη λαϊκή παροιμία: η «ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ». Φτάνει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου