ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Το «Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών προεόρτιο για οικουμενική κυβέρνηση»…..




Π . Λαφαζάνης : «……Οι Τσίπρας, Μητσοτάκης παίζουν το ρόλο του «τραβάτε με κι ας κλαίω». Και η διαπραγμάτευση, η οποία εξελίσσεται στο παρασκήνιο, μάλλον σκοντάφτει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να εγκαταλείψει με τίποτα την πρωθυπουργία, διότι φοβάται ότι θα περάσει στα πολιτικά αζήτητα και βεβαίως δεν είναι εύκολο για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα…...»

Ο Παναγ. Λαφαζάνης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα να ασκήσει veto στην ΕΕ για το προσφυγικό, τόνισε:
«Ακούσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, μετά από πρόταση και της κυρίας Γεννηματά, ότι θα συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουμε μερικά ερωτήματα για το συμβούλιο αρχηγών, αλλά εγώ θα ήθελα να κάνω και άλλου είδους αποτίμηση.
Νομίζω ότι η κυρία Γεννηματά στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε λίγο πολύ ως πολιτικό βαποράκι για τον Αλέξη Τσίπρα,
διότι αυτό το Συμβούλιο αρχηγών μπορεί να αποτελεί το προεόρτιο διεργασιών για να πάμε σε οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία από κάθε άποψη είναι απαράδεκτη και θα προκαλέσει ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς να προσφέρει καμμιά απολύτως διέξοδο.
Το θέμα του Συμβουλίου είναι το προσφυγικό ζήτημα, αλλά οι προεκτάσεις αυτού του Συμβουλίου μπορεί να είναι άλλες και να συνδέονται με τις διεργασίες παρασκηνίου που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία μιας οικουμενικής. Μιας οικουμενικής μνημονιακής κυβέρνησης για την οποία εργάζονται μετά πάθους από καιρό τώρα ο Βασίλης Λεβέντης, είναι ο μόνος ρόλος που έχει η Ένωση Κεντρώων στην πολιτική ζωή, να γίνει επιτέλους αυτή η οικουμενική κυβέρνηση, αλλά όπως είδατε ακολούθησαν και υποστηρίζουν μανιωδώς την οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση και η κυρία Γεννηματά και ο κ.Θεοδωράκης. Οι Τσίπρας, Μητσοτάκης παίζουν το ρόλο του «τραβάτε με και ας κλαίω». Και η διαπραγμάτευση, η οποία εξαλίσσεται στο παρασκήνιο, μάλλον σκοντάφτει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να εγκαταλείψει με τίποτα την πρωθυπουργία, διότι φοβάται ότι θα περάσει στα πολιτικά αζήτητα και βεβαίως δεν είναι εύκολο για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα.
Ολα αυτά βεβαίως όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν καμιά σχέση με τα προβλήματα της χώρας και τους ελληνικού λαού, τα οποία είναι απόρροια του 3ου μνημονίου.
Το βέτο για να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της χώρας μας σε σχέση με το προσφυγικό έπρεπε να το θέσει ο Αλ. Τσίπρας στην προηγούμενη Σύνοδο της ΕΕ για να είναι δεσμευτική και με κυρώσεις η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τα ανοικτά σύνορα. Επρεπε δηλαδή να βάλει το veto στο θέμα του Brexit που είναι πολύ ουσιαστικό και καυτό για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό το βέτο έπρεπε να είχε τεθεί, επίσης, ακόμη πιο πριν και να είναι δεσμευτικό για τα ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη και την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έγινε και αυτό.
Τώρα ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι προτίθεται να βάλει βέτο. Πρέπει να μας πει πού θα βάλει το βέτο. Σε ποια απόφαση θα μπει το βέτο.
Εμείς βεβαίως θέλουμε να υπερασπίσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και με τη μέγιστη δυνατήένταση και φυσικά με veto τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα των προσφύγων, οι οποίοι είναι απαράδεκτο να στοιβάζονται υπό πολύ κακές συνθήκες στη χώρα μας. Αλλά πρέπει να δούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση που θα μπει το βέτο και, εάν και εφόσον, αυτό το βέτο θα είναι αποτελεσματικό για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και να μην είναι μια κυβερνητική καρικατούρα βέτο ή μια κυβερνητική τρακατρούκα, η οποία εκτοξεύεται για εσωτερικούς λόγους σκοπιμότητας.
Αλλωστε δεν έχουμε συνηθίσει αυτή την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα να έρχεται σε σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.
Αντίθετα, η παλιά ρητορική του Τσίπρα έχει μετατραπεί σε μια στάση παρακολουθηματική του ευρωπαϊκού κατεστημένου, για να μην πω μια στάση παρατρεχάμενου της κυρίας Μέρκελ.
Η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών δεν ανταποκρίνεται στο συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού αλλά ούτε και σε αυτά που πρέπει να γίνουν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου