ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κατεβαίνουμε στους δρόμους, γιατί χανόμαστε !



Η Κυβέρνηση της χονδροειδούς απάτης και της ανεγκέφαλης υποταγής στο γερμανικό διευθυντήριο, προωθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, κι εμείς ξεκινάμε  πρόβα εξέγερσης -  που μπορεί τελικά να «παιχθεί» στις 4 του Φλεβάρη.
Σήμερα έρχεται η διπλή  κινητοποίηση στις πλατείες  Κλαυθμώνος και Ομόνοιας,  από  την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ – του δεύτερου ακολουθούντος τις στερεότυπες – μοναχικές διαδρομές του.
Στις 6 το απόγευμα, την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό, στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Η ΑΔΕΔΥ λέει για το  επίμαχο σχέδιο της κυβέρνησης :  «κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά......
......το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με τη δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει».
Την ίδια ώρα, στην πλατεία Ομονοίας, το ΠΑΜΕ καλεί σε παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο Ασφαλιστικό, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, δικηγόροι και μηχανικοί συνεχίζουν την αποχή τους ενώ οι γιατροί εξήγγειλαν απεργία για τις 28 και 29 Ιανουαρίου.
Τα σώματα ασφαλείας θα κατέβουν στους δρόμους στις 5 Φεβρουαρίου ενώ κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι αυτοκινητιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου