ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε.




Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ BREXIT, ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-Ε.Ε. ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Καταρρέει με γρήγορους ρυθμούς στη συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών η εικόνα της Ε.Ε. και ειδικά του ευρώ. Αυτό προκύπτει από πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποίησε σήμερα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας, περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, παρά την παραμονή στην ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, το 44% των πολιτών στη χώρα μας φέρεται να επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ και μόνο το 43% τη διατήρησή του, ενώ το 12% δηλώνει αδιάφορο για τη μία ή την άλλη εξέλιξη.
Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα της πανευρωπαϊκής δημοσκόπησης υπερβαίνει κατά πολύ τα ούτως ή άλλως υψηλά ποσοστά (της τάξης του 30% και πάνω) που έδιναν στο αντι-ευρώ ρεύμα ανάλογες δημοσκοπήσεις που οργανώθηκαν πολύ πρόσφατα για λογαριασμό ελληνικών ΜΜΕ, όπως ΤΟ ΒΗΜΑ.
Παρά την εκστρατεία ιδεολογικής τρομοκρατίας στην οποία συνεχίζει να επιδίδεται το “λόμπι των μνημονίων”, η πολύ σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο ελληνικός λαός μέσα στη νομισματική φυλακή της ευρωζώνης αποδεικνύεται ο καλύτερος πολιτικός “δάσκαλος”. Επιβεβαιώνεται ότι η αντιμνημονιακή Αριστερά δεν έχει κανένα λόγο να φοβηθεί την επιλογή της ρήξης με την ευρωζώνη και την Ε.Ε., αντίθετα οφείλει να την υπερασπιστεί με σταθερότητα και πειστικότητα, ως ουσιώδη κρίκο, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου, ριζοσπαστικού προγράμματος.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα ευρήματα της έρευνας για τη Βρετανία, η οποία βαδίζει – ενδεχομένως τον Ιούνιο αυτού του χρόνου – στο δημοψήφισμα που έχει προαναγγείλει ο Κάμερον για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. Αν γινόταν αύριο το πρωί το δημοψήφισμα, το 43% των Βρετανών θα ψήφιζαν ΟΧΙ, έναντι 36% που θα ψήφιζαν ΝΑΙ, ενώ το 21% δεν έχει καταλήξει ακόμη στην απόφασή του. Εάν αφαιρέσει κανείς τους αναποφάσιστους, το ΟΧΙ επικρατεί με 54% έναντι 46% του ΝΑΙ. Πέρυσι τέτοιον καιρό, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 51% και 49%.
Ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας θα ισοδυναμούσε με το τέλος της Ε.Ε. τουλάχιστον όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Θα άνοιγε ταυτόχρονα το κουτί της Πανδώρας για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό ότι οι πάντα ισχυροί Σκωτσέζοι αυτονομιστές θα επανέφεραν το θέμα της αποχώρησής τους από τη Βρετανία.
Μεγάλη αύξηση εμφανίζουν οι αντι-Ε.Ε. διαθέσεις και στην Ιταλία, όπου το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την έξοδο από την Ε.Ε. ανέρχεται σε 42%, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν μόλις 25%. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το 47% των πολιτών, πρακτικά ένας στους δύο, προτιμά το εθνικό νόμισμα έναντι του ευρώ. Το αντίστοιχο ποσοστό επίσης βρίσκεται σε αύξηση τον τελευταίο χρόνο. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: όσο πιο γερμανική γίνεται η Ευρώπη της λιτότητας και της ανεργίας, τόσο πιο απωθητική διαγράφεται στα μάτια ενός διαρκώς διευρυνόμενου και δυνητικά πλειοψηφικού τμήματος των Ευρωπαίων πολιτών.

                     ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ In.gr: ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΛΕΕΙ ΤΟ 60%                      
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ  
Η εθελοντική ψηφοφορία σε μια ιστοσελίδα ασφαλώς δεν είναι δημοσκόπηση, ούτε πολύ περισσότερο έγκυρη έρευνα της κοινής γνώμης.  
Ωστόσο, η ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξάγει ανάμεσα στους αναγνώστες του το in.gr, με την ευκαιρία των 14 χρόνων της υιοθέτησης από τη χώρα μας, υπό άκρως αντιδημοκρατικές συνθήκες, χωρίς καμία συζήτηση και ερήμην του λαού, του ευρώ και με ερωτήματα αν ωφελήθηκε ή ζημιώθηκε η χώρας μας από την ένταξη στην ευρωζώνη, έχει τη δική της πολιτική σημασία.  
Πολύ περισσότερο που το in.gr είναι μια ιστοσελίδα που ούτε καθ' υποψία δεν μπορεί να ενταχθεί στο “άθλιο” εκείνο “λόμπι της δραχμής”, που επανέφερε στο προσκήνιο, λέγοντας ότι καιροφυλακτεί, ο Αλέξης Παπαχελάς (Αλέξης και αυτός!) από τις στήλες της Καθημερινής των Φώτων.  
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της επίκαιρης και έξυπνης αυτής, ως προς το θέμα της, ψηφοφορίας του in.gr, το 60%, περίπου, όσων ψήφισαν, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε (48%) ή μάλλον ζημιώθηκε (13%) από το ευρώ, ενώ μόνο το 40% περίπου ισχυρίζεται ότι ωφελήθηκε (28,7%) ή μάλλον ωφελήθηκε (8,9%)! 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Όλα τα δεδομένα, έρευνες, επαφές, συζητήσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία καταδεικνύουν ότι συνεχώς διογκώνεται, παρά τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία, το λαϊκό ρεύμα που στρέφεται κατά του ευρώ.  
Πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν αυτό το ρεύμα να καταστεί όχι απλώς πολύ υπολογίσιμο, αλλά και πλειοψηφικό στο επόμενο διάστημα, παρότι ο κύριος εκφραστής του, στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος, η ΛΑ.Ε είναι εκτός Βουλής και αντιμετωπίζει την οργανωμένη αποσιώπηση των μέσων ενημέρωσης του κατεστημένου.  
Οι ίδιοι πολιτικοί παρατηρητές δεν αποκλείουν, κάτω από το βάρος των συνεχών αντιλαϊκών μέτρων, που σαρώνουν τελευταία και το σύνολο, σχεδόν, των μικρομεσαίων στρωμάτων, έκρηξη των λαϊκών αισθημάτων κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ και επομένως ραγδαίες πολιτικές ανακατατάξεις και εξελίξεις.
ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ,Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου