ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Από το Νομό Καβάλας, χύμα και τσουβαλάτα περί ασφαλιστικού...




Εμείς οι Επιστήμονες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, Αγρότες και Αυτοαπασχολούμενοι του Νομού Καβάλας, απορρίπτουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.

Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητάς μας.

Οι Επιστήμονες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, Αγρότες και Αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)., συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματος.

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο των επαγγελματιών όλων των Κλάδων , καθιστά δε επιπλέον παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών με αντίθετα από τα προσδοκώμενα  αποτελέσματα.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.


Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων από την πλευρά της, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους καθώς το ασφαλιστικό σύστημα αφορά τον καθένα από εμάς αλλά και ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.

Το ψήφισμα υπογράφουν οι κάτωθι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς:
·         Επιμελητήριο Καβάλας
·         Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας
·         Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας
·         Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – 2ο Π.Τ. Ανατ. Μακεδονίας
·         Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Καβάλας
·         Αγροτικοί Σύλλογοι Ν. Καβάλας
·         Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας
·         Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας
·         Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας
·         Εμπορικός Σύλλογος Χρυσούπολης
·         Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών  Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας
·         Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας
·         Σύλλογος Δικαστικών Αντιπροσώπων Καβάλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου