ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο Ερντογκάν και ο Τσίπρας στο Νταβός….




Ήταν Ιανουάριος του 2009,  όταν χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης επιφυλάσσοντας υποδοχή ήρωα στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογκάν είχε αποχωρήσει  από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ύστερα από μία έντονη αντιπαράθεση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες…..Τα πανώ του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης έγραφαν :  «Καλωσόρισες κατακτητή του Νταβός» και «Κόσμε, κοίτα τον πρωθυπουργό μας»….Και οι Τούρκοι υλοποιούσαν την ευαγγελική ρύση «Ουκ επ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος» - ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με ψωμί -   αλλά  και με υπερηφάνεια…..

Ο Αλέξης Τσίπρας ήλθε  στο Νταβός στις 21 Ιανουαρίου 2016, είδε  τον  άθλιο Γερμαναρά  Σόϊμπλε να τον προσβάλλει ως ηλίθιο – πλαγίως αλλά σαφώς ! - και παρέμεινε απαθής. Ήλθε, είδε, νικήθηκε, θα λέγαμε αναποδογυρίζοντας το “veni vidi vici”((Ήλθα είδα ενίκησα),  που εκστόμισε  ο Ιούλιος Καίσαρας, στρατηλάτης αλλά και λόγιος, σεσημασμένος εχθρός της παπαριάς και της φλυαρίας…
Θυμάμαι τον Μίντωφ, πρωθυπουργό της Μάλτας, που είχε τα κότσια να «αποβάλλει» τον 6ο Στόλο από τα λιμάνια της χώρας του για να τα παραδώσει στο Σοβιετικό Στόλο, όταν αυτός  δέχθηκε να πληρώσει μεγαλύτερα τέλη ελλιμενισμού. Θυμάμαι τον (Δεξιό παρακαλώ !) Ούγγρο Πρωθυπουργό, που διεμήνυσε στο ΔΝΤ να περιμένει, γιατί  είχε πάει να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου !  Τον Σαντάμ Χουσεϊν, που πέθανε στην κρεμάλα αξιοπρεπώς. Τον Μιλόσεβιτς, που έκανε κόλαση τη ζωή των γελοίων (και διορισμένων) κατηγόρων του.
Αυτοί, ό,τι κι αν υπηρέτησαν, ήταν εθνικοί ηγέτες, ενώ ο Τσίπρας «παίζει»  σαν τον   Μίστερ Τσανς της πολιτικής…
ΥΓ
Μίστερ Τσανς, έργο του Πήτερ Σέλλερς,  με υπόθεση την τυχαία είσοδο ενός απλού ανθρώπου  στο χώρο της υψηλής πολιτικής….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου