ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Του Θανάση Πετράκου
Μέλους του Π.Σ της ΛΑΕ, πρώην βουλευτή
         
Η  κυβέρνηση  έντρομη  μπροστά  στο  τεράστιο  κύμα  των κινητοποιήσεων των αγροτών  ,των ελεύθερων  επαγγελματιών  , των  μισθωτών  ,των συνταξιούχων  και της  νεολαίας έδωσε    συνέντευξη  τύπου με την ψευδαίσθηση  ότι  θα  κάμψει  τις μεγάλο αγωνιστικό ποτάμι  του  λαου.
 Ο  Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης και  ο  υπουργός  Εργασίας  κ. Γ. Κατρουγκαλος στην  κοινή  συνέντευξη τύπου της  22ας Ιανουαρίου  2016  επιχείρησαν  να  παραπλανήσουν  τον  Ελληνικό  λαό  και  τους  αγωνιζόμενους  αγρότες με  ανακρίβειες.Ισχυρίστηκαν  ότι το 88% των  αγροτών δηλώνουν εισόδημα  μέχρι 5.000ευρω  .Δεν είπαν  όμως  την  αλήθεια  ότι  τα  στοιχεία  αυτά  προκύπτουν  από τον παλιό υπολογισμό των εισοδημάτων (με  βάση δηλ. τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισοδημάτων) πριν την  εφαρμογή των διατάξεων του  2ου  μνημονίου  των Σαμαρά  και  Βενιζέλου. Οι αγρότες όμως  για τα  2015  με  βάση το  2ο μνημόνιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φορολογούνται με  βιβλία  εσόδων  -εξόδων με 13% από το πρώτο ευρώ  .Και βέβαια  με βάση το 3ο  μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚκαι ΑΝΕΛ  ο    συντελεστής φορολογίας, από 1/1/2016 από 13% θα πάει στο 20% και από 1/1/2017 στο 26% και μάλιστα από το πρώτο ευρώ .

Τα  νέα συγκεντρωτικά αυτά  στοιχεία  δεν υπάρχουν ακόμη στο Υπ. Οικονομικών. Άρα  οι  υπουργοί ή αγνοούν τα  πράγματα  ή συνειδητά  λένε  ανακρίβειες.  
   Η πραγματικότητα  είναι  τραγική  για  τους  αγρότες και για  αυτό δεν παραπλανούνται  αλλά δυναμώνουν τα  μπλόκα  τους  σε  όλη την  Ελλάδα.
 Οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα   μνημόνια τους καταστρέφουν. 
 Το 3ο Μνημόνιο που μαζί ψήφισαν στις 14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ αφανίζει κυριολεκτικά τους αγρότες διότι οι εξαιρετικά υψηλές εισφορές, τόσο για την σύνταξη, όσο και για την υγειονομική περίθαλψη, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση, μαθηματικά οδηγούν τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και την αγροτική παραγωγή της χώρας σε διάλυση.
Η λαίλαπα των μέτρων, θα συνθλίψει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο στον αγροτικό τομέα και στην ελληνική ύπαιθρο.
Ότι και  να  λένε  οι  υπουργοί τα στοιχεία  είναι αμείλικτα  και  τραγικά και γυρίζουν  μπούμερανγκ  στους  υπουργούς. Διότι με βάση  το 3ο  μνημόνιο  όποια οικογένεια έχει  εισόδημα  5.000 ευρώ  θα  πρέπει να ζήσει  με 78,66 ευρώ  το  μηνα!!!!  
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 μια αγροτική οικογένεια με καθαρό εισόδημα 5.000 ευρώ Θα πληρώσει   για ασφάλιση 3.032 ευρώ (1.516 ο άνδρας και 1.516 η γυναίκα) συν 1.024 εφορία (5000-3032=1968*0,26=512 φορολογία και άλλα  512 την  προκαταβολή φόρου). Δηλαδή σύνολο 4.056 ευρώ!!!. Άρα θα της μείνουν 944 ευρώ!!! (δηλαδή 78,66 ευρώ  το  μήνα) !!!..Με αυτό το «τεράστιο» ποσό  θα  πρέπει  να να ζήσει όλο το χρόνο να σπουδάσει τα παιδιά της,  και  να καλλιεργήσει. !!!! (Το  2017   θα της μείνουν 1316  ευρώ!!!)
Επίσης αν έχει 10.000 ευρώ. Θα πληρώσει το 2019 για ασφάλιση 4.211 ευρώ (2.695 ο άνδρας και 1.516 η γυναίκα) συν 3.010 φόρο (10.000-4211=5789*0,26=1505 φορολογία και  άλλα 1505 η προκαταβολή φόρου). Δηλαδή σύνολο 7221 ευρώ.
Άρα θα της μείνουν 2799 ευρώ το χρόνο!!! (η 231 ευρώ το μήνα)!!!! (Το  2017 θα  της  μείνουν 270 ευρω  το  μήνα)
Η «Λαϊκή Ενότητα» υποστηρίζει και αγωνίζεται για την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των ψαράδων γιατί για τη «Λαϊκή Ενότητα» ο αγροτικός τομέας είναι πρωταρχικός για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου και των ανθρώπων του
Άμεση προτεραιότητα σήμερα για τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλα τα καταστροφικά αντιαγροτικα μνημονιακά μέτρα.
1) Απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου
2) Διατήρηση του ΟΓΑ ως φορέα ασφάλισης των αγροτών
3) Καμία αύξηση στα ασφάλιστρα των αγροτών και  καμία  μείωση της κρατικής συμμετοχής στην  κοινωνική  ασφάλιση
4) Ακύρωση και ανάκληση όλων των φορολογικών μνημονιακών μέτρων που έχουν ψηφιστεί στα πλαίσια του1ου , 2ου και 3ου μνημονίου.
5) Αφορολόγητο  μέχρι  τα  12.000 ευρώ  και αφορολόγητες οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι τα 12.000 ευρώ.
6) Απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έχει ετοιμασθεί στα πλαίσια εφαρμογής του 3ου μνημονίου.
7) Μείωση του κόστους παραγωγής (φτηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο και χαμηλό ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια)
8) Χαμηλότοκη χρηματοδότηση των αγροτών μέσα από μια νέα δημόσια ΑΤΕ
9) Εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής αγροτικής πολιτικής και κλαδικών πολιτικών για τα βασικά αγροτικά προϊόντα με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας
Αγρότες  και  αγρότισσες
Υπάρχει άλλος δρόμος αλλά προϋποθέτει:
·       Την ανατροπή των μνημονίων και  των  μνημονιακών  πολιτικών  η οποία είναι μονόδρομος για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. 
·       Την παραγωγική ανασυγκρότηση
·       Την ανατροπή της λιτότητας και τη δραστική μείωση και εξάλειψη της ανεργίας,
·       την άμεση παύση πληρωμών στο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του,
·       Την εθνικοποίηση των τραπεζών και την δημιουργία μιας  πραγματικά δημόσιας ΑΤΕ η οποία να λειτουργεί σε νέα βάση για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες
·       Την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα 
Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, για να μην περάσουν τα καταστροφικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των αγροτών. Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί αγροτο-εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν το 3ο μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές και στον αγροτικό τομέα και ν’ ανοίξουν το δρόμο για μία ελπιδοφόρα εναλλακτική αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική.
Ναι η αγροτιά θα νικήσει. Είμαστε στο πλευρό της.
Για να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακή προοδευτική κατεύθυνση, με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξόδου από την Ευρωζώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου