ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την παραχώρηση του Κρατικού Αερολιμένα ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

                             
                           
        Οι εργαζόμενοι στον Κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη πολιτική «εκποίησης» των δημόσιων Αερολιμένων. Νοιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τις επικείμενες δυσμενείς για τον τόπο μας συνέπειες από την υπό σχεδίαση παραχώρηση του αερολιμένα της Σαντορίνης.
        Οι εργαζόμενοι στον ΚΑΣΡ δεν είμαστε ενάντιοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην ελεύθερη οικονομία αρκεί αυτές να υπηρετούν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα συμφωνήσουμε στη λεηλασία του εθνικού πλούτου, των κόπων και του ιδρώτα του ελληνικού λαού, προκειμένου κάποιοι  δήθεν εκσυγχρονιστές και ολιγάρχες του πλούτου να υφαρπάξουν στο όνομα μιας ανύπαρκτης ανάταξης της οικονομίας μας τα ήδη μεγάλα κέρδη των δημοσίων υποδομών όπως το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Οφείλουν οι πάντες να γνωρίζουν ότι παρά τα μεγάλα κέρδη που έχουν τα ελληνικά αεροδρόμια ασκούνται πιέσεις ώστε να παραχωρηθεί και η διαχείριση του εναερίου χώρου ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των υποψήφιων επενδυτών.
        Το επιχείρημα που ακούγεται από πολλούς θιασώτες της παραχώρησης είναι η υπόσχεση του εκσυγχρονισμού των υποδομών. Ακόμα και ο ελάχιστα ενημερωμένος πολίτης μπορεί να αντιληφθεί ότι μια επικερδής επιχείρηση αν διαθέσει ένα μικρό μέρος των κερδών της για την βελτίωση της δεν έχει ανάγκη πώλησης. Ρωτήστε τον οποιονδήποτε ιδιώτη – ιδιοκτήτη μιας επικερδούς επιχείρησης : θα την ξεπουλούσε πάμφθηνα στο ελάχιστο της πραγματικής της αξίας προκειμένου να την εκσυγχρονίσει κάποιος άλλος; Δεν παραβιάζεται μόνο η κοινή λογική , υποτιμάται και η νοημοσύνη μας…

         Μιλάμε με βάση τη λογική και την εμπειρία. Τα αεροδρόμια είναι δυνατόν να εκσυγχρονιστούν από ένα μικρό μέρος των κερδών τους όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις διεθνείς συμφωνίες (που όμως δεν τηρούνται). Η τωρινή νεομνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πιστή και αυτή στις δεσμεύσεις των «θεσμών» επιταχύνει την διαδικασία εφησυχάζοντας την κοινωνία για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση των όρων, που μόνο εις βάρος της χώρας θα είναι λόγω μείωσης του τιμήματος και αύξησης των απαιτήσεων από την πλευρά της FRAPORT. O κίνδυνος να αυξηθεί το κόστος χρήσης του Αερολιμένα και να μετακυλιστούν οι φορολογικές και όποιες άλλες επιβαρύνσεις στον επιβάτη, προκειμένου να διαφυλαχθούν ακέραια τα κέρδη του επενδυτή, παραμένει ορατός και η παραχώρηση της δεσπόζουσας θέσης κάθε Αεροδρομίου στη FRAPORT χωρίς εναλλακτική επιλογή για το νησιώτη, τον επισκέπτη ή τον απλό επιβάτη αποτελεί παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού.
        Τα ως άνω έχουν επισημανθεί όχι μόνο από τον πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ αλλά και από διάφορους άλλους παράγοντες και ισχύουν για όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας. Το Δημοτικό Συμβούλιο,  φορείς και  πολίτες της Σαντορίνης έχουν δηλώσει αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη.
        Οι εργαζόμενοι καλούμε τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να συστρατευτούν στον κοινό αυτό αγώνα, τον οποίο πρέπει να στελεχώσουν και να δυναμώσουν οι επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις του νησιού. Σας καλούμε όλους σε κοινή και γόνιμη δράση που θα αποτρέψει δυσμενείς για τη χώρα εξελίξεις. Το παρόν ψήφισμα αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση για ουσιαστική και δημιουργική συνδρομή στον αγώνα διασφάλισης της πιο σημαντικής οικονομικής πύλης του Τόπου μας.
       

13 Οκτωβρίου 2015

Οι εργαζόμενοι του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου