ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ούγκο Ντίξον: «Η αποπομπή της Σαββαΐδου δείχνει ότι ο Τσίπρας έχει μάλλον αυτοκτονικές τάσεις»

Ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters αναφέρεται στη συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης:

«Ο Τσίπρας σοκάρει ξανά και δείχνει πως έχει αυτοκτονικές τάσεις. Η απόφασή του να αποπέμψει την επικεφαλής της ΓΓΔΕ δεν μπορεί να εκληφθεί αλλιώς. Ένα από τα αδύνατα σημεία της Ελλάδας είναι η αδυναμία της να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Γι' αυτό το λόγοι οι Ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να προωθήσουν μια ανεξάρτητη Αρχή που θα συλλέγει τους φόρους. Αν οι πολιτικοί εμπλέκονται στα πόδια αυτής της Αρχής, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να γλυτώσουν από τους φόρους οι ''δικοί'' της άνθρωποι».
Ο Χούγκο Ντίξον θυμίζει πως  ανάλογη κίνηση είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Χάρη Θεοχάρη – μια κίνηση που οδήγησε τελικά στη ρήξη των σχέσεων του τότε πρωθυπουργού με τους δανειστές. Από εκείνη την αποπομπή και μετά άρχισαν να μην τον εμπιστεύονται και να αυξάνουν τις πιέσεις τους…….
Παρά το γεγονός ότι η κ. Σαββαΐδου κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη, το αποτέλεσμα της αποπομπής της ενδέχεται να είναι το ίδιο καταστροφικό για τον Τσίπρα, αναφέρει ο Ντίξον. Αυτό που δείχνει προς τα έξω  ο Έλληνας πρωθυπουργός  τα  ερωτηματικά για το κατά πόσο επιθυμεί να προωθήσει τη συμφωνία.
Λέει ο Ντίξον :
«Η νέα συμφωνία, υποτίθεται, πως θα ενδυνάμωνε την ανεξαρτησία της Αρχής που  συλλέγει τους φόρους. Τώρα, αν η αναθεώρηση του προγράμματος καθυστερήσει, η Ελλάδα δεν θα λάβει μετρητά για να αναζωογονήσει την οικονομία της και δεν θα μπορέσει να προωθήσει το θέμα του χρέους. Επιπλέον, το ζήτημα της Σαββαΐδου μπορεί να δημιουργήσει εμπλοκή και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τελικά να χρειαστεί να γίνει ''κούρεμα'' στις καταθέσεις. Κάτι που θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία…..»
ΠΗΓΗ imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου