ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Λαφαζάνη με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου

 

Ποτέ το Ελληνικό Κράτος δεν  επέδειξε τέτοια δολιότητα και απατεωνιά έναντι των πολιτών του. Ποτέ δεν  προχώρησε σε μια τέτοια άθλια και ανέντιμη λεηλασία  ανθρώπων που το εμπιστεύθηκαν. Δικαίως ο  Π.Λαφαζάνης  μαζί με τη Ν.Βαλαβάνη και τον Δ.Στρατούλη συναντήθηκαν   με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου (ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ.), που είδαν τις  αποταμιεύσεις  τους να  απαλλοτριώνονται βάναυσα, που είδαν τους μνημονιακούς παράγοντες όπως ο Βενιζέλος να το σκάνε  σαν πορτοφολάδες, έντρομοι μπροστά στην οργή  των πολιτών. .
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Π. Λαφαζάνης  δήλωσε :
«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με το Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι η πολλοστή φορά που συναντιέμαι μαζί τους, πρώτη φορά όμως ως Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας. Οι Ομολογιούχοι Φυσικά Πρόσωπα εμπιστεύτηκαν τις αποταμιεύσεις τους, τις οικονομίες τους, στο ελληνικό κράτος. Το ελληνικό κράτος, όμως, τους λήστεψε και καταχράστηκε την εμπιστοσύνη τους.  Με τις μνημονιακές πολιτικές και το PSI δυστυχώς τα λεφτά τους εξανεμίστηκαν, χάθηκαν. Είναι δικαιολογημένη, λοιπόν, η απαίτησή τους , χρόνια πλέον απαίτηση, να τύχουν αποζημίωσης. Είναι δίκαιο και εύλογο το αίτημά τους. Δυστυχώς ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, μνημονιακός τώρα, εγκατέλειψε το αίτημα το οποίο είχαμε αναδείξει για σταδιακή αποζημίωση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου
. Το εγκατέλειψε, όπως εγκατέλειψε φυσικά και τις δεσμεύσεις του για ακύρωση των μνημονίων και προχώρησε σε τρίτο μνημόνιο. Η Λαϊκή Ενότητα, όμως, δεν ξεχνάει. Η Λαϊκή Ενότητα δεν παραιτείται από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει το δίκαιο και συνεχίζει σταθερά και με απόλυτη συνέπεια τον αντιμνημονιακό αγώνα. Είμαστε, λοιπόν, κατά 100% στο πλευρό των ομολογιούχων φυσικών προσώπων. Την πρόταση που είχαμε διαμορφώσει ως ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, εμείς την υποστηρίζουμε πλήρως και απολύτως. Και αυτήν την πρόταση εμείς θα την φέρουμε στη νέα Βουλή, θα την αναδείξουμε και θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει πράξη. Οι ομολογιούχοι φυσικά πρόσωπα έχουν δίκιο. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί σ’ αυτή τη χώρα και το κράτος πρέπει να σέβεται τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πολίτες που το εμπιστεύονται, που εμπιστεύονται σ΄ αυτό τις αποταμιεύσεις τους. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει δανεισμός του ελληνικού Δημοσίου από τους πολίτες. Και οι Έλληνες πολίτες είναι οι πρώτοι που θα δανείσουν το ελληνικό Δημόσιο».

Από την πλευρά των ομολογιούχων ο Νίκος Παπαγεωργίου, Ταμίας του ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ., δήλωσε τα εξής:
«Ως εκπρόσωπος 15.000 οικογενειών θέλω να σας πω ότι τα κουρέματα, είτε είναι ομολόγων, είτε είναι καταθέσεων, είτε είναι της περιουσίας, του σπιτιού, μέσω ΕΝΦΙΑ και οποιοδήποτε άλλο «κούρεμα», καταστρέφει την κοινωνία μας. Μην περιμένουμε να φτάσει η φωτιά του γείτονα και στο δικό μας σπίτι. Γιατί αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα. Πρέπει όλοι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να καταργήσουμε όλα τα μνημόνια και όλες αυτές τις άδικες συμπεριφορές, ακόμα κι ας μην λειτουργούν άμεσα σε βάρος μας αλλά είναι σε βάρος του τόπου. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, όχι μόνο για το δικό μας το δίκαιο, αλλά και για οποιουδήποτε Έλληνα το δίκαιο».      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου