ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γιώργος Τσίπρας και ολίγη φιλοσοφία

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Γιώργο Τσίπρα (ξάδελφο του Αλέξη Τσίπρα) ως προς το ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη  μετά από όσα προηγήθηκαν,  ήταν πολύ μεγαλύτερη της νίκης του Γενάρη :  Δεν είναι το ίδιο να σε ψηφίζουν ως  επίδοξο ελευθερωτή και στη συνέχεια να σε ψηφίζουν ως αριστερό δεσμοφύλακα . Δεν είναι το ίδιο να σε κρίνουν  με βάση τα ακόμη μεγαλύτερα αίσχη που θα μπορούσες να διαπράξεις αντί των αισχών που διέπραξες. Συμφωνώ ακόμη με τον κ. Τσίπρα  όσον αφορά την πρόθεση αποπομπής του μνημονιακού άγους από το πολιτικό λεξιλόγιο του κόμματός του  :  Είναι λογικό όταν κάποιοι δεν μπορούν να είναι ενάρετοι, να καταργούν την έννοια της αμαρτίας. 
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, παραβιάζει  μάλλον ανοιχτές θύρες  εισάγοντας μια σειρά από ταυτολογίες εκεί που έχει να κάνει με εξισώσεις προς επίλυση : 
Ο "κόσμος που ορίζει τι είναι ηθικό, τι επιτρεπτό", είναι παραπομπή της Ηθικής  στην αβάσταχτη ελαφρότητα του λαϊκισμού . Ο κόσμος τον οποίο θέλει να ικανοποιήσει  ο Τσίπρας είναι διακριτός εναντι των "ηττημένων" - εντός εισαγωγικών παρακαλώ, γιατί θέλει να θέσει σε  αμφισβήτηση  ακόμη και την  επίφοβη  νοημοσύνη των τελευταίων.

Εγώ πάντως δεν ανήκω στους κατά φαντασίαν ηττημένους , αλλά στους ηττημένους άνευ εισαγωγικών. Είμαι ηττημένος, είμαι υπερήφανος, και ουδόλως πτοούμαι από την αμπελοφιλοσοφία

Γιάννης Σχίζας
Υποψήφιος στη ΛΑΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου