ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ψηφοφόρε, άει κουρέψου


Απίστευτο !  Πρωτοφανές !  Καταπληκτικό ! Μια μοναδική περίπτωση αθέτησης λόγου από τον ΣΥΡΙΖΑ !  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για κίνδυνο κουρέματος καταθέσεων , ενώ  προεκλογικά ορκιζόταν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση !   Γ.Σχ. 

Ως ιδιαίτερα σημαντικό, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του έτους χαρακτήρισε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ο Ε. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στους Fιnancial Times που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων... 
Αν αυτό δεν συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμοσθούν οι νέοι κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι θα επιβάλουν «κούρεμα» των καταθέσεων όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, αναφέρει η εφημερίδα.


Όπως δήλωσε o Tσακαλώτος,  αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους πριν από τα Χριστούγεννα.
«Είναι απόλυτα σημαντικό να πάρουμε κάτι όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους», είπε, προσθέτοντας: «Εάν έχουμε θετική αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελάφρυνση του χρέους, δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψει (η ελληνική οικονομία) στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016».
Η διεξαγωγή της αξιολόγησης στα τέλη Νοεμβρίου θα συνιστά μία καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που προβλέφθηκε τον Αύγουστο, όταν η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ένα πρόγραμμα βοήθειας 86 δισ. ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα.
Η καθυστέρηση, προσθέτει η εφημερίδα, έγινε αναπόφευκτη μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ο Ε. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση - σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ - θα κάνει σοβαρή προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής των πλούσιων ολιγαρχών. «Θα είναι κεντρική πλευρά των πολιτικών μας, που θα προσδιορίσει την επιτυχία της κυβέρνησης, επειδή είναι ο μόνος τρόπος να αποδεχθούν οι Έλληνες δύσκολα μέτρα, δείχνοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου