ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Λαφαζάνης για το εθνικό νόμισμα….


Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Η φωτογραφία φαίνεται ελαφρώς ακατανόητη, όμως υπάρχει νόημα : Ο ιδιοκτήτης βάζει λουκέτο για να φυλάξει κάτι ασήμαντης αξίας όπως οι σαγιονάρες, το ευρώ βάζει λουκέτο στο δημόσιο διάλογο για να αυτοπροστατευθεί….


"Ο δρόμος του εθνικού νομίσματος μπορεί να αποδειχθεί - αν συνοδεύεται από ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό δημοκρατικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης  - ότι είναι ένας δρόμος με ελπίδα και προοπτική" είπε ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τα μνημόνια "σύγχρονη τραγωδία"

"Η χώρα αυτή δεν αντέχει άλλα μνημόνια. Δεν υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια, ούτε αριστερά και δεξιά. Όλα τα μνημόνια βλάπτουν τη χώρα και το λαό. Πρέπει  και μπορούμε να τελειώνουμε με αυτά  .  Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή και πρέπει κάποτε να σταματήσει η τρομολαγνεία και η καταστροφολογία και η περίεργη τρομοκρατία που δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης που έχει ευρώ", τόνισε ο  Λαφαζάνης.

Δεν λέω ότι έχουμε μια μαγική συνταγή και όλοι θα περάσουμε από τη μια μέρα στην άλλη στην ευτυχία. Δεν κάνουμε δημαγωγία και λαϊκισμό.  Δεν λέμε ότι θα βγάλουμε από το τσεπάκι μας τη λύση και τα πράγματα θα πάνε αυτόματα καλύτερα, σημείωσε.   Η επιλογή του εθνικού νομίσματος ασφαλώς έχει δυσκολίες ειδικά στο πρώτο διάστημα, αλλά όχι μεγαλύτερες δυσκολίες από τα μνημόνια, από την καταστροφή που θα φέρει το τρίτο μνημόνιο.


Καλούμε όλες τις δυνάμεις και το ΚΚΕ σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο για να σπάσουμε το τείχος των μνημονίων για ένα εναλλακτικό δρόμο.


Αυτό είναι το κάλεσμά μας και λυπούμαστε που η ανταπόκριση είναι οι επιθέσεις και μερικές φορές προσωπικές κακεντρεχείς επιθέσεις με χαρακτηρισμούς κακοήθεις που δεν συνηθίζονται στην αριστερά. Δεν θα απαντήσουμε σε τέτοιου είδους επιθέσεις, τις αντιπαρερχόμεθα", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου