ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές για το ποιός θα συνομιλεί με τις Δυνάμεις Κατοχής

Υπό του Αρχαιοπτέρυγος


http://hellenicleaders.com/blog/voices-greece-greek-debates-epitome-confusion/#.VfjQw7vouM8

Μεταφράζω την τελευταία παράγραφο:

Σε αυτή την χαοτική κατάσταση, οι Έλληνες καλούνται να απαντήσουν σε ένα απίθανο ερώτημα. Η αίσθηση απονομιμοποίησης της εξουσίας και απόλυτης στέρησης δικαιώματος ψήφου του Ελληνικού λαού, μαζί με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του προβλήματος, ευνοεί μόνο όποιον μπορεί να προσφέρει πολύ ξεκάθαρα σενάρια.  Δυστυχώς, τα μόνα τρία κόμματα που μπορούν να καρπωθούν το κύμα δυσαρέσκειας είναι η νέο-ναζιστική Χρυσή Αυγή, το απαρχαιωμένο ΚΚΕ και την δονκιχωτική νεοσύστατη ΛΑ.Ε.  Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο που να περιλαμβάνει αυτά τα κόμματα σε κυβέρνηση συνασπισμού, ωστόσο είναι πολύ ανησυχητικό ότι αυτά τα κόμματα μπορούν να βρεθούν με περισσότερες έδρες στην Ελληνική Βουλή.


1.  Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του προβλήματος. Αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στην διάγνωση, ίσως να βρίσκαμε λύση στο πρόβλημα. Για μένα, το πρόβλημα είναι ότι είμαστε χρεωκοπημένοι, οικονομικά, ηθικά, νοητικά, εθνικά, εκπαιδευτικά, συνταξιοδοτικά, επιχειρηματικά και δεν ξέρω ποιο άλλο προσδιοριστικό να προσθέσω, από τουλάχιστον το 2000, με συμβολική ημερομηνία την 18η Μαρτίου.  Δεν παράγουμε, δεν εξάγουμε, δεν πατάμε στα πόδια μας και αναλωνόμαστε σε ανούσιες αρλουμπολογίες για το ποιος είναι τελικά πιο μαλάκας ή πιο πουλημένο τομάρι.  Και εάν αυτή η διάγνωση δεν σας φαίνεται τεχνοκρατική, πάρτε αυτήν (αλλά βαριέστε να διαβάζετε ακαταλαβίστικα).  Κι αν θέλετε αφοριστική πρόταση για διέξοδο...

2.  Η Χρυσή Αυγή. Θα πιάσει 8-9-10% με τον Κανένα επικεφαλής και "μέσα", και με το Τίποτα, ή τις Φάπες για στρατηγική. Μάλλον εάν δεν είχε τον Κανένα και το Τίποτα, και είχε μόνο τις Φάπες, να έπιανε 20-25%.  Να το πω σοβαρά:  Ένα "Ελληνικό" κόμμα, με 2-3 σοβαρούς και οικονομική πρόταση που να μην βασίζεται σε αρλούμπες, πράσινα άλογα και υποσχέσεις του κώλου (που μας τάζουν όλοι οι υπόλοιποι), θα ήταν σοβαρή πρόταση. Κι αν περιείχε και κάποιο "κοινωνικό συμβόλαιο" για τις ορδές των πασοκοτραφέντων χαχόλων (οί χαχόλοι φοβούνται τις Φάπες), εάν ...όλα αυτά, η ΧΑ θα ήταν σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Τώρα είναι υποκατάστατο μούντζας (και ιδεολογική άποψη ότι οι χαχόλοι είναι μόνο για Φάπες, και ...εάν ο Παπαδόπουλος είχε κρεμάσει καμμιά 20αριά από τους τότε πολιτικούς, οι επόμενοι θα πρόσεχαν).

3. Το ΚΚΕ,  νομίζω ότι είναι ένα κενοτάφιο που εισπράττει από αναμνήσεις παρελθόντος που έχουν αλλάξει περιεχόμενο και τους έμεινε η ταμπέλα. Υπάρχει ΜΟΝΟ για να τραβάει το 5-10% που θα ψήφιζε κάτι ...άλλο.  Κάτι σαν μόνιμος Καρατζαφέρης, αλλά της "αριστεράς".

4. Το Δονκιχωτικό κόμμα.  Έεεε... Εμένα, λόγω αντιαιολικής προδιάθεσης, μου αρέσει ο Δονκιχώτης, και δεν ιδρώνω στο ότι ο Λαφαζάνης "δεν ξέρει" ή "είναι φούσκα". Δηλαδή οι άλλοι δεν είναι φούσκες και ...ξέρουν...  Χαχαχαχάααχα!  Οι εκλογές αυτές έγιναν τάκα-τάκα για να μην δέσει καμιά σούπα γύρω από τους Δονκιχώτες.

5. Τώρα που κατασκευάστηκε δυαδική επιλογή Νουδού και Σύριζα, ομολογώ ότι δεν με εμπνέει.   Ποιος είναι πιο ...Λογοθετόπουλος? Ο Βαγγέλας ή ο Τσίπρας?   Εάν ισχύει το δυοίν κακοίν προκειμένοιν, θα διάλεγα Τσίπρα.  Μετά βλέπω το φορομπηχτικό του,  την άποψη περί περιουσιολογίου, είναι και φρέσκο το Δημοψήφισμα, και τρομάζω. Βέβαια η Νουδού έβαλε τον φόρο στα ακίνητα -- εάν θυμάμαι καλά, επομένως, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στο θέμα αυτό.  Ενεργειακά, η Νουδού έχει τον Ταμήλο, και ο Σύριζα τους οικολόγους-πράσινους, ένα και το αυτό, άλλο πακετάρισμα και είμαι σίγουρος ότι οι ολιγάρχες μιλάνε διακομματικά ελληνικά.

6. Φώφη, Πλοκάμι και λοιπές σαβούρες δεν με απασχολούν (και μάλλον δεν τους παίζουν, θα τα ρίξουν όλα στον Βαγγέλα).

Η βία και η νοθεία ήταν πιο τίμιες το 1961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου