ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Γάλλοι αγρότες δεν αγοράζουν αγρόν....

Αν δεν πλησίαζε η αγροτική μας οικονομία τη φάση της πλήρους διάλυσης και εξαγοράς της από τους χρηματοπιστωτικούς γύπες, θα αναρωτιόμουν : Που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις περασμένων εποχών; Που είναι  τα μπλόκα και οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών;
Όμως στη Γαλλία υπάρχουν ακόμη δυνάμεις που αντιστέκονται στα νεοταξίτικα σχέδια.

Λέει η είδηση :
  
Συνολικά, περισσότερα από 1.700 τρακτέρ, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Αγροτών Ενώσεων (FNSEA) δημιούργησαν κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή Ile-de-France (Παρίσι)στις 9:00.
Η διαμαρτυρία των αγροτών πραγματοποιείται για τα οικονομικά μέτρα που τους εμποδίζουν να ανταγωνιστούν τις φθηνότερες αγροτικές εισαγωγές.
Μόλις συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Vincennes, ένα από τα κύρια σημεία πρόσβασης στο Παρίσι, οι διάφορες πομπές και θα ενταχθούν στην Place de la Nation, ένα κλασικό ραντεβού για τις μεγάλες εκδηλώσεις όπου προβλέπεται να στρατοπεδεύσουν όλη την ημέρα.
Μια αντιπροσωπεία των διαδηλωτών θα πάει το πρωί στην Εθνική Συνέλευση, συνοδευόμενη από μια…. ντουζίνα τρακτέρ. Στη συνέχεια, οι κύριοι ηγέτες των συνδικάτων θα γίνουν δεκτές από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό, Manuel Valls.
Οι αγρότες θα πρέπει να επιστρέψουν ξανά απο τις το ίδιες   διαδρομές  (Α1, Α4, Α6, Α10 και Α13),  το απόγευμα. Αλλά η άμεση αναχώρησή τους δεν είναι εγγυημένη: Ορισμένοι αγρότες δεν αποκλείουν να στρατοπεδεύσουν στην περίπτωση που δεν είναι ικανοποιημένοι με τις απαντήσεις που θα δοθούν  από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους.

 είδηση από το francetvinfo.fr   Διαμεσολάβηση : ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου