ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ – ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΙΚΗΣ «ΥΠΑΛΛΗΛΙΑΣ»


ISKRA 
Για γέλια και για κλάματα ήταν η συνέντευξη του Ευ. Μεϊμαράκη στο πρακτορείο Bloomberg. Σαν απατημένος σύζυγος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε το παράπονό του που ο Αλέξης Τσίπρας έγινε, κατά την εκτίμησή του, "το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης", κλέβοντας το "χρίσμα" που θεωρεί, προφανώς, δικαιωματικά δικό του. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες "κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης", προσέθεσε.  
Είχε προηγηθεί δήλωση του στενού συνεργάτη του Σόιμπλε, Τζεν Σπαν, ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλεγεί, "θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός για να προβεί σε μεταρρυθμίσεις", δηλαδή να περάσει τα ισοπεδωτικά μέτρα του τρίτου Μνημονίου. "Έχοντας φέρει τον Τσίπρα στο ευρωπαϊκό ρεύμα, οι Μέρκελ και Ολάντ τον βλέπουν ως τον πιο ικανό να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων", αναφέρει το Bloomberg, χαιρετίζοντας την "μεταμόρφωση" του Αλέξη Τσίπρα. Ανησυχούν μόνο μήπως "δεν του βγουν" οι υπολογισμοί του και χάσει τελικά τις εκλογές που προκάλεσε.
Αποτελεί πραγματικό άθλο της ηγεσίας του επαπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάφερε να νεκραναστήσει τα πολιτικά πτώματα του παλιού δικομματισμού, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, λειτουργώντας σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καθώς ψήφισε μαζί τους το τρίτο Μνημόνιο και τους επέτρεψε να εμφανίζουν την εξοντωτικά αντιλαϊκή πολιτική τους ως μονόδρομο για τη χώρα.
Είναι φανερό ότι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη συναινέσει στο σχηματισμό οπερετικών κυβερνήσεων, υποχείριων των Βρυξελλών και ανταγωνίζονται μόνο για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα των υπουργικών χαρτοφυλακίων.
Όποια κι αν είναι η σύνθεση της αυριανής κυβέρνησης, το πρόγραμμά της έχει ήδη καταστρωθεί με κάθε λεπτομέρεια. Μέσα στη επόμενη τριετία πρέπει να περάσουν 223 αντιλαϊκές "δράσεις", βάσει του τρίτου μνημονίου. Από αυτές, οι 127 πρέπει να περάσουν, όπως έχουν δεσμευτεί, μέχρι το τέλος του 2015 και οι 51 μέσα στον... Οκτώβριο. Ανάμεσα σ' αυτά, ο ακρωτηριασμός των συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό, οι υπέρογκοι φόροι για τους αγρότες, οι αυστηρότερες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, η μείωση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ, ο δραστικός περιορισμός της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, η αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια και σειρά άλλων επώδυνων, αντιλαϊκών μέτρων.
Τα ισχυρά κέντρα, στην Ευρώπη και την Ελλάδα, θέλουν να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε μια επιχείρηση συλλογικής λοβοτομής του ελληνικού λαού με την υπερψήφιση των μνημονιακών δυνάμεων, παλιών και νέων. Ελπίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει εκ των προτέρων νομιμοποίηση στον ορυμαγδό των μέτρων που θα ακολουθήσουν ώστε, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τα δύο πρώτα μνημόνια, τούτη τη φορά να μην υπάρχει δυναμική, λαϊκή αντιπολίτευση στα σχέδιά τους. Είναι στο χέρι μας να μην τους δώσουμε αυτή τη χαρά.
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου