ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Βόμβα Αλέξη Μητρόπουλου : Απειλή κατά των συντάξεων, τρίτο μνημόνιο, νόμος 4336, σελίδα 1020


Στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή ο Αλέξης Μητρόπουλος  δήλωσε πως στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται το νομοθέτημα σύμφωνα με το οποίο οι συντάξεις θα καταβάλλονται σύμφωνα με την ακίνητη περιουσία.
Συγκεκριμένα είπε: «Το τρίτο μνημόνιο, νόμος 4336, σελίδα 1020, έχει τρεις ρήτρες. Ρήτρα ιδιοκτησίας, ρήτρα απαρέγκλιτης εφαρμογής, ρήτρα απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος.
Δηλαδή οι συνάξεις θα καταβάλονται με ρήτρα περιουσίας, όχι της ονομαστικής, αλλά της πραγματικής, του πραγματικού εισοδήματος. Ετοιμο το νομοθέτημα. Το περιουσιολόγιο θα λαμβάνεται υπόψιν. Οι συντάξεις θα μειώνονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία».
«Είναι το μοντέλο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας αυτό το μοντέλο καταβολής συντάξεων» συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση για το χρόνο ισχύος είπε: «Πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τον Οκτώβριο και δική μου εκτίμηση είναι ότι θα ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους».
Ο κ. Μητρόπουλος συμπλήρωσε:
Όπου λειτούργησε αυτό το σύστημα, όσοι έχουν περιουσία παίρνουν ένα συνταξιοδοτικό επίδομα και όλα τα υπόλοιπα μειώνοντται σε σχέση με το ποσοστό της περιουσίας. Όλοι θα παίρνουν το επίδομα όπως οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί. Θα ισχύει δυστυχώς για όλους. Είναι το πιο αντικοινωνικό που έχω δει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου