ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, 3.9.15 : Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο, όχι απομιμήσεις


Αυτή η συζήτηση για το αντιμνημονιακό μέτωπο επαναφέρει στη μνήμη μια περίοδο αναζητήσεων, την περίοδο 2011-12, όταν υπήρχαν πολλά και διάφορα μέτωπα που καλούσαν τα άλλα μέτωπα για το σχηματισμό ενιαίου μετώπου….Σήμερα πλέον η πολυτέλεια τέτοιων συζητήσεων και αμφίπλευρων προτάσεων είναι μη αποδεκτή, καθώς η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση  μνημονιακής καταστροφής, με τους πολίτες να στέκονται σαστισμένοι ανάμεσα στο ψέμα και στη διστακτική εκφώνηση της αλήθειας…   

 «Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου» σημείωσε ο Γλέζος, υπονοώντας ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να εκφράσει την αρχή αυτή.
Παράλληλα, ο  Γλέζος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;».
Τέλος εξέφρασε την αντίθεσή του σε όσους προτείνουν την έξοδο από την ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ένα ακόμη σημείο διαφωνίας με τη ΛΑΕ.

Καταλαβαίνω τον καϋμό του Γλέζου για μια παλλαϊκή ενότητα, καταλαβαίνω λιγότερο το αίτημά του για λαϊκή κυριαρχία(πως ακριβώς μπορεί αυτό να γίνεται;), αλλά  δεν καταλαβαίνω την απόφασή του να τιμωρήσει τους παραβάτες των υποδείξεών του  με την ψήφο του υπέρ του ΚΚΕ…Και φυσικά δεν καταλαβαίνω τη θέση του υπέρ της ευρωζώνης, από τη στιγμή που η ελληνική έξοδος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απόδραση από το μνημονιακό Αλκατράζ….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου