ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

O δόκτωρ Πανούσης και ο Μίστερ Τρομοκράτης


Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης  απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής .     Ο Υπουργός μιλάει για αποσταθεροποίηση του νομίσματος – και ο λόγος του  είναι σαφής : Ο καθένας που θέλει αλλαγή του νομίσματος είναι υπόλογος για αποσταθεροποίηση. Και  αφού μας ενημερώσει ότι έχουμε αστική και όχι λαϊκή δημοκρατία – κάνοντας αυτό το θεματικό bypass για να παραβλέψουμε  την καταστρατήγηση του Συντάγματος και των Νόμων από την υπαρκτή μνημονιακή  ευρωδικτατορία -   θεωρεί ότι «καθαρίζει» με το ζήτημα με μια νοητική και νομική ακροβασία.

Ο κ. Πανούσης  αντιπαρέρχεται το πλέον πρόσφατο παράδειγμα «σκαστής» παραβίασης του Συντάγματος, με τον παραγκωνισμό της λαϊκής βούλησης του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και την κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 44 του Συντάγματος περί δημοψηφίσματος  από όλα τα κρατικά όργανα. Και επιχειρεί να ενισχύσει την φθίνουσα δραχμοφοβία  με μια σχοινοτενή διασύνδεση καταστάσεων, επιπέδου παραδοσιακού δικολάβου : Γι αυτόν  προτίμηση  δραχμής = αποσταθεροποίηση ευρώ= ανασφάλεια συναλλαγών= διατάραξη κοινωνικής ειρήνης = απορρύθμιση  του πολιτεύματος =  πεδίο εφαρμογής άρθρου  134, παράγραφος 2, περίπτωση β΄του Ποινικού Κώδικα» περί εσχάτης προδοσίας…..

Αλλά εμείς, οι εσχάτως προδομένοι, δεν μπορούμε να φοβηθούμε από τέτοιους συλλογισμούς. Συλλογισμούς που  στο σύνολό τους αλλά και στα επί μέρους στοιχεία τους, είναι  απολύτως παράλογοι – εκτός από βαθύτατα αντιδημοκρατικοί. Το δε καθηγητικό κύρος του κ. Πανούση ουδόλως θα  αποθαρρύνει  κάθε νοήμονα πολίτη που θέλει, σαν ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη προσωπικότητα, να μορφώσει άποψη για τα οικονομικά ζητήματα της χώρας – συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου