ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η Νάντια Βαλαβάνη με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


«…..το μέτωπο να εκφράσει το όλον ΟΧΙ …»

Σήμερα το μεσημέρι η βουλευτίνα  Β’ Αθηνών Νάντια Βαλαβάνη συναντήθηκε στη Βουλή με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Δημήτρη Στρατούλη. Μετά τη συνάντηση έκανε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπαρατάσσομαι με την προσπάθεια συγκρότησης του πλατιού εκλογικού μετώπου  της Λαϊκής Ενότητας  ενάντια στις πολιτικές που πέντε χρόνια τώρα καταστρέφουν το λαό και τη χώρα  και τσιμεντάρει σήμερα το Τρίτο Μνημόνιο.

Αυτό το Μέτωπο χρειάζεται να εκφράσει το «όλον» ΟΧΙ, δηλαδή όλους τους Έλληνες πολίτες που, και με τους φόβους με τις αμφιβολίες τους, έκαναν το μεγάλο ριζοσπαστικό άλμα  στις 5 Ιουλίου.
Πρέπει να εκφράσει τους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς, πατριώτες και δημοκράτες, που με τεράστια αυτενέργεια  και ανιδιοτέλεια μπόρεσαν να σφραγίσουν με τέτοιο συγκλονιστικό τρόπο και να δώσουν αυτό το ΟΧΙ  στις πιο δύσκολες συνθήκες  στην εκλογική ιστορία του κόσμου, με κλειστές τράπεζες..

Και πρέπει να συγκροτηθεί με τις πιο πλατιές, συλλογικές, δημοκρατικές, έντιμες διαδικασίες,  με μεγάλο σεβασμό  στις απόψεις  όλων των δυνάμεων και των προσωπικοτήτων που το απαρτίζουν. Και αυτός ο σεβασμός και οι πλατιές, συλλογικές, δημοκρατικές, έντιμες διαδικασίες  πρέπει να εκφραστούν επίσης στον τρόπο συγκρότησης των ψηφοδελτίων, που είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη από τη στιγμή που δεν υπάρχει  ο σταυρός, αλλά πρόκειται για λίστες. Και βέβαια πρέπει να υπάρχει  όσο το δυνατόν συλλογικότερη εκπροσώπηση.
Είναι φανερό επίσης ότι χρειάζεται ένα απλό, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα μπορέσει να εξηγήσει το πως θα γίνει δυνατό να υπάρξει μια πραγματική, σημαντική και μεγάλη αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή μετά τις εκλογές,  τέτοια που να εξασφαλίζει όρους, τουλάχιστον σε μια επόμενη φάση,  διαφυγής από τη φυλακή των Μνημονίων και αποκατάστασης της ελπίδας  και της  ανάτασης  που γνωρίσαμε τους πρώτους μήνες  μετά το Γενάρη. Αυτές  που έκαναν τα πάντα δυνατά, γιατί τα πάντα  μπορούν να είναι ανοιχτά και δυνατά. Και είναι στο χέρι όλων μας να γίνουν έτσι.»

Αθήνα, 28.8.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου