ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Μια οφειλόμενη παραίτηση από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πολιτικής Αεροπορίας


Του  Γιάννη Σχίζα*

Ήμουν μέλος της Οργάνωσης Μελών  ΣΥΡΙΖΑ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας,  πριν αυτή ονομασθεί «ΟΜ»: Τότε τη λέγαμε «επιτροπή αγώνα» και οι δράσεις μας είχαν στοιχεία πολιτικής λάντζας, ως «χειροποίητες» και  ελάχιστα ελκυστικές για καριερίστες και θεσιθήρες κάθε είδους. Πάντως με άλλους συντρόφους φέραμε την ευρεία  Αριστερά στους εργασιακούς χώρους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στη Κεντρική Υπηρεσία – όπως ελπίζω να θυμάται η Ρένα Δούρου, η Εύη Καρακώστα, ο Γιάννης Θεωνάς, η Χαρά Καφαντάρη, ο Βασίλης Ασημακόπουλος, η Μαρία Καραμεσίνη, ο Ηλίας Νικολόπουλος και άλλοι : Για πρώτη φορά από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους…..
Μετά σύντομο ενεργό βίο, η  ΟΜ  ΣΥΡΙΖΑ  ΥΠΑ πέρασε στη φάση  του παραγκωνισμού και της τεχνητής αχρήστευσης: Δηλαδή σε καταστάσεις ευρείας εφαρμογής, που αναγνώρισε  μέχρι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβρη του 2014.
Προηγουμένως, το 2014, είχε μεσολαβήσει μια απίστευτα αντιδημοκρατική παράκαμψη  της Αθηναϊκής Δημοτικής Κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» και  της Περιφερειακής Παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, στην οποία συμμετείχε ο υποφαινόμενος το 2010 ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης : Και τα δυο σχήματα καταλύθηκαν  βιαίως και παρά πάσα δεοντολογία, με απόφαση  της ηγετικής ομάδας.

Όλο το διάστημα της ύπαρξης της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑ, σημείωσα την αστάθεια και τον ευκαιριακό χαρακτήρα  της λεγόμενης «καθοδήγησης». Η λειτουργία  συντονισμού των ΟΜ  με τις  «κεντρικές» πολιτικές στοχεύσεις του κόμματος    ήταν αυτή ενός συμβατικού  σχήματος, που δεν μπορούσε  να εμπνεύσει ενθουσιασμό στα μέλη , ενώ επίσης αδυνατούσε να οργανώσει έναν  (αμφίδρομο) «μεταβολισμό»  κριτικής μεταξύ κομματικής   βάσης και ΚΕ.
Όλα αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να θεωρηθούν μειονεκτήματα μιας συγκεκριμένης φάσης, στην οποία πρώτιστο καθήκον ήταν η αντιμετώπιση της ολομέτωπης μνημονιακής επίθεσης.  Και πράγματι, αρκετοί ανεχτήκαμε αρκετά ,  πιστώνοντας με την ανοχή μας την ηγετική ομάδα και  προτάσσοντας τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας.   Όμως  η  εγκληματική και αντεθνική παραχώρηση των 14 περιφερειακών  αεροδρομίων από τους αριστερούς Μυγχάουζεν, η  πρωτοφανής πολιτική απατεωνιά της παράκαμψης του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου σε χρόνο dt , η ολική υποταγή στις επιδιώξεις της μνημονιακής ευρωαποικιοκρατίας, δεν αφήνουν  κανένα περιθώριο δισταγμού.
Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και καλώ όλους τους συναδέλφους ,  Δημοκράτες, πατριώτες, αριστερούς ή εν γένει νοήμονες ανθρώπους του χώρου μας,  να σκεφθούν ότι η ανοχή της πολιτικής απάτης   αποδομεί το μέλλον της χώρας.
Να τιμωρήσουν αμείλικτα  την παρασπονδία και το ψέμα της νεόπλουτης  πολιτικής ομάδας,   που εισέπραξε αλλά δεν σεβάστηκε την πολιτική εκτόξευση  από το 4% στο 36%.....

*Υποψήφιος βουλευτής το 2012 με τη συνιστώσα των Οικολόγων Ριζοσπαστών


Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μέχρι τον Ιούλιο του 2013

1 σχόλιο: