ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Tρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ηγετική ομάδα

Σημείωση Οικονικής : Φαίνεται ότι αυτή η κακόγουστη φάρσα μιας   «Αριστερής Αντιπολίτευσης»  σε ένα «Αριστερό» Κόμμα , το οποίο κόμμα  διαπράττει ΑΙΣΧΗ, και παρ’ όλα αυτά  η εσωκομματική  Αντιπολίτευση συνεχίζει τη λειτουργία της ως  αριστερό ψαλτήρι  του συστήματος, δεν θα παιχθεί στην ελληνική περίπτωση :   Εδώ η  Αριστερή Αντιπολίτευση δείχνει σοβαρότητα και πολιτική ευθυκρισία, οι ελπίδες δε όλων μας βρίσκονται στο να κατανοήσει  πως η αντιμνημονιακή-αντιαποικιακή γραμμή της εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού ! Και παραπέρα να στοιχηθεί με αυτό το μείζον, εθνικοαπελευθερωτικό πρόταγμα, χωρίς πολιτικούς χαμαιλεοντισμούς αλλά και χωρίς άτοπες και άσφαιρες πολιτικές βολές….   
Αναλυτικά η δήλωση των  Αντώνη Νταβανέλου,
Στάθη Λεουτσάκου και Σόφης Παπαδόγιαννη:

1.  Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο μνημόνιο 3, και να προχωρήσει, ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα, στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.

2.  Ζητήσαμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, η οποία με βάση το καταστατικό, τις συνεδριακές αποφάσεις, τη λαϊκή εντολή των εκλογών της 25ης Γενάρη και του δημοψηφίσματος στις 5 Ιούλη, έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να επιστρέψει στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
3.  Ζητούμε την άμεση σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου, πριν συναφθεί οποιαδήποτε νέα μνημονιακή συμφωνία, ώστε το κόμμα να μην βρεθεί προ τετελεσμένων. Το Διαρκές Συνέδριο έχει καταστατική δημοκρατική υποχρέωση να απορρίψει τη μνημονιακή συμφωνία και να καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει το αντιμνημονιακό – προοδευτικό της πρόγραμμα.
4.  Το γεγονός ότι ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις και μάλιστα σε ριζική αντίθεση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος ερήμην των συλλογικών του οργάνων συνιστά ακύρωση του Καταστατικού και καθιστά αυτές τις αποφάσεις έκθετες και αντικαταστατικές.

5.  Η τήρηση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών στο κόμμα, η εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και η τήρηση της λαϊκής εξουσιοδότησης και εντολής που μας δόθηκε στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη αποτελούν απαραβίαστες αρχές για το κόμμα, αναπόδραστη καταστατική μας υποχρέωση και θεμελιώδη βάση της ενότητάς μας. Η διεξαγωγή κορυφαίων δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών, όπως ενός έκτακτου Συνεδρίου δεν μπορεί να αποφασίζονται μόνο και μόνο ως απόπειρα να επικυρώσουν εκ των υστέρων απαράδεκτα μνημονιακά τετελεσμένα, τα οποία μάλιστα παραβιάζουν τη λαϊκή εντολή. Όσο , δε, αφορά την πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα σημειώνουμε ότι θα είναι τουλάχιστον παράδοξο λίγες εβδομάδες μετά το μεγάλο «ΟΧΙ» στο λαϊκό δημοψήφισμα , το κόμμα που πρωτοστάτησε στη μάχη της 5ης Ιούλη να ζητά τώρα από τα μέλη του να εγκρίνουν το ΝΑΙ στο Μνημόνιο 3. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός και καταστατικός δρόμος από την άμεση επιστροφή στις αντιμνημονιακές ρίζες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου