ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Δραγασάκης: Ευχαριστώ τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους

ΟΙΚΟΝΙΚΗ : Πάσα ομοιότης  με το «ευχαριστώ» του κ. Σημίτη προς τις ΗΠΑ μετά την παρέμβασή τους στην υπόθεση των Ιμίων, είναι καθαρά συμπτωματική…

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στη συμφωνία της 13.7 τόνισε πως οι Ευρωπαίοι θέλησαν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση και πως πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους.

Συγκεκριμένα ο κ.Δραγασάκης τόνισε πως πλέον συγκρούονται δύο μοντέλα, εκείνο της μεγέθυνσης δια της φτωχοποίησης με εκείνο της βελτίωσης οικονομικών μεγεθών μέσα από την ανάπτυξη. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως ότι «η συμφωνία ακόμη δεν είναι βέβαιη, υπάρχουν δυνάμεις που τη βλέπουν ως ήττα τους, ακόμη και αν δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε». Μάλιστα διευκρίνισε πως
«Στην προσπάθεια για αλλαγή υποδείγματος υπάρχει εσωτερικό και εξωτερικό όριο. Σήμερα όμως δημιουργούμε ρωγμές. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι στιγμιαία, δεν είναι μονόπρακτο, αλλά μια εξελικτική διαδικασία. Εκείνο που επιχειρούσαμε κι επιχειρούμε είναι η αλλαγή υποδείγματος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, δεν σταματά».
Με αφορμή τις αντιδράσεις του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τα λεγόμενα του κ. Δραγασάκη για τις ΗΠΑ, η συζήτηση επανήλθε στο θέμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δηλώνει ότι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους, καθώς, μέσω αυτής, κατανοήθηκε η ανάγκη για ύπαρξη συμφωνίας. «Το θεωρώ ιστορικό γεγονός» είπε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε πως στον αντίποδα, σε θέματα «που μας πονούν», όπως τα εργασιακά οι ΗΠΑ άσκησαν σφοδρή πίεση.
Πηγή: iefimerida
ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Ποιό είναι το "υπόδειγμα" και ποιά η αλλαγή του ; Ποιά σχέση έχει αυτό το υπόδειγμα με την Ευρώπη της σύγκλισης, των συναινέσεων, της αλληλεγγύης και άλλων ηχηρών παρομοίων της δεκαετίας που πέρασε; Πως τολμά να πιστεύει  η ομάδα των διαπραγματευτών  που κατάφερε το χειροτερότερο όλων, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου