ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου:" Οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει τα μνημόνια"


Σήκωσε το "γάντι" η πρόεδρος της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου και επιτέθηκε στον Α.Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά " οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει τα μνημόνια" και «δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», 
μετά την ευθεία αναφορά στο πρόσωπό της από τον πρωθυπουργό στην χθεσινή του συνέντευξη.

Ως «ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε την συζήτηση στην Κ.Ε. η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε «δοκιμάζονται στην πράξη εκείνα που αποτέλεσαν το αξιακό ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της πολιτικής συγκρότησης, δράσης και διαδρομής".

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε πως όχι απλώς δεν ήταν προετοιμασμένη η κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά παράλληλα δεν διανοήθηκε ποτέ ότι θα μπορούσε να φέρει μέσα σε 14 ημέρες τρία απανωτά κατεπείγοντα. Είπε ότι πρόκειται για το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία, το οποίο έγινε υπό το κράτος εκβιασμού και επίδειξης δύναμης από τους δανειστές.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι σε τέτοιες στιγμές που "αναμετριόμαστε με την διαδρομή και την ιστορία να θυμόμαστε τι είμαστε, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε". Θύμισε το σύνθημα "αποφάσισαν χωρίς εμάς και προχωράμε χωρίς αυτούς" και σημείωσε ότι έτσι "εκφράζαμε όλους εκείνες και εκείνους που θυματοποιήθηκαν από μνημόνια που συνομολόγησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".

Επίσης θύμησε το σύνθημα "αν όχι τώρα πότε, αν όχι εμείς ποιοι" και τόνισε ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ιστορική επιλογή η Αριστερά να αναλάβει την ευθύνη και να υπερασπιστεί την κοινωνία από την μνημονιακή λαίλαπα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως στα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λέξη του Συντάγματος και  συμπλήρωσε ότι "δεν μπορεί να εννοούσαμε τίποτε άλλο από το ότι θα υπερασπιστούμε τον πατριωτισμό και τους αγώνες του λαού μας".

Επίσης είπε ότι ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει πως η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να εννοούσε ότι ζητάμε παράταση μιας εβδομάδας για να τελειώσει μια παρτίδα αργότερα;»

Είπε ότι οι πολίτες ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει τα μνημόνια και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη και εγγυήθηκε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα ανεξαρτήτως έκβασης της διαπραγμάτευσης.

Αναρωτήθηκε αν μπορεί στα σοβαρά να συμφωνηθεί η εκχώρηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας και έθεσε το ερώτημα αν μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί η κυβέρνηση να στραφεί κατά αυτών των συμφερόντων.

«Δεν μπορεί να εννοούσαμε πως όποιος υπερασπίζεται το Σύνταγμα είναι γελοίος, γραφικός ανεύθυνος και πολιτικά ανήλικος», είπε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τέλος ζήτησε αυτή η  ΚΕ να αποφασίσει διαρκή συστράτευση και συνεδρίαση για να αποτραπεί αυτό που εκ των υστέρων δεν θα μπορέσουμε να αποσοβήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου