ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη, μετά την υποταγή...

Προσωπικότητες και φορείς της Αριστεράς και των κινημάτων καλούν, για την Παρασκευή 17 Ιούλη, ανοικτή σύσκεψη όπου να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την υποταγή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και την συμφωνία σε ένα 3Ο Μνημόνιο.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συνάντηση δυνάμεων της Αριστεράς (είτε μέσα είτε έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ) που συμφωνούν σε μια σειρά βασικά σημεία-θέσεις που αναδεικνύουν ένα διαφορετικό δρόμο για την Αριστερά. Για πραγματική έξοδο από την κρίση, υπέρ της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων και αναχαίτισης της κοινωνικής καταστροφής που βιώνουμε.

Μετά την εγκατάλειψη των προεκλογικών υποσχέσεων, των αρχών και των διακηρύξεων της Αριστεράς από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργείται ένα τεράστιο κενό. Σ’ αυτό πρέπει να παρέμβουν οι δυνάμεις της Αριστεράς που είναι έτοιμες για ρήξη, στην πράξη κι όχι στα λόγια, και που ταυτόχρονα είναι ενωτικές, γειωμένες στα προβλήματα και της ανάγκες της κοινωνίας μακριά από μεσσιανισμούς και σεκταρισμό.

Σ’ αυτή την προσπάθεια παίζουν ενεργητικό ρόλο, μια σειρά αγωνιστές από το χώρο της διανόησης και της δημοσιογραφίας, η Πρωτοβουλία των 1000, το Δίκτυο Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, κοκ. Το «Ξ» ασφαλώς στηρίζει πολύ ενεργητικά την όλη προσπάθεια.

Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος με τις αρχικές υπογραφές. 



Διαβάστε το εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου