ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση


Η κυβέρνηση  έχει ως κύριο  πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ασκέρι ατάκτων αλλά συγκροτημένη δύναμη, που βασίζεται πάνω σε καταστατικές συμφωνίες. Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί  το ανώτατο όργανο του κόμματος, και αυτή τη στιγμή 109 μέλη αυτού του οργάνου αντιτίθενται στην συμφωνία που θέλει να περάσει η κυβέρνηση στη Βουλή.
Ένα το κρατούμενο λοιπόν: Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εσωκομματικής μειοψηφίας.
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα  που οδηγεί στην απονομιμοποίηση της κυβέρνησης είναι η απόφαση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου υπέρ του ΟΧΙ και η δεσμευτική εντολή που συνιστά αυτό για όλα τα κρατικά όργανα.
Η   δημοψηφισματική «άρνηση» του 61% των εκλογέων είναι δεσμευτική  και μη ανατρέψιμη από  τη  παρούσα Βουλή, έστω κι αν  κάποιοι  βάλουν ζήτημα  για το ότι  η  τροποποίηση των 22 θέσεων που απορρίφθηκαν από τους εκλογείς  την 5η Ιουλίου  σημαίνει μια νέα πρόταση, που επιδέχεται συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή. Ο Φαρισαϊσμός είναι εδώ ολοφάνερος :   Το πνεύμα της άρνησης της 5ης Ιουλίου είναι καθαρό,  είναι σαφέστατα εναντίον της λιτότητας και της σύνθλιψης του ελληνικού λαού. Η απόφαση του δημοψηφίσματος δεσμεύει την παρούσα Βουλή, καθ’ όλο το χρόνο ύπαρξής της.  Εάν η κυβέρνηση με την όποια κοινοβουλευτική συγκατάθεση δράσει αντίθετα στην εντολή των εκλογέων, τότε  δρα αντισυνταγματικά αντίθετα στη δηλωμένη βούληση του λαού.
Σύμφωνα με το πνεύμα του γνωστού ποιήματος του Μπρεχτ,  είναι μάλλον άβολη η επανεκλογή λαού,  επομένως  πρέπει  να επανεκλεγεί κυβέρνηση.  Και το ερώτημα στην παρούσα φάση είναι :Μπορεί να σταθεί μια νέα κυβέρνηση με πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ και του υπαρκτού  αντιμνημονιακού χώρου;
Αυτό είναι μάλλον δύσκολο, λαμβανομένων υπόψη των κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Το εγχείρημα νέων εκλογών φαίνεται απαραίτητο, πιθανή δε  σπουδή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να δείξει ότι μέσω της ταχύτητας επιχειρεί  να προλάβει  την συσπείρωση των επικριτών της ….
Πάντως το ζητούμενο  αυτής της στιγμής και του άμεσου μέλλοντος  είναι μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με  σαφή αντιμνημονιακή, αντιευρωζωνική, αντιαποικιακή   κατεύθυνση.  Ικανή να αντιμετωπίσει τους εγχώριους Κουϊσλιγκ αλλά και να αποφορτίσει την ευρύτερη κοινωνία από τις παρανοϊκές φοβίες, που καλλιεργεί  η μαύρη προπαγάνδα.

 Αιτούμενο είναι μια νέα  κυβέρνηση αποφασισμένων ανθρώπων, που θα λειτουργούν λιγότερο σαν λογιστές και περισσότερο σαν εμψυχωτές.  Που δεν θα συμπεριφέρονται σαν αστέρες των τηλεοπτικών μίντια αλλά θα είναι στρωμένοι στη δουλειά σε μια οικονομία πολεμική, αποφασισμένη για μια μεγάλη , ιστορική νίκη, εναντίον της ευρωαποικιοκρατίας…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου