ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σοφία Σακοράφα : Η συμφωνία, τακτική και στρατηγική ήττα


«Συναισθανόμενη πλήρως την πίεση των συντρόφων μου βουλευτών, αφού μία άλλη στιγμή, πριν πέντε χρόνια, ένιωθα την ίδια πίεση προκειμένου να συναινέσω στην πρώτη "σωτηρία" της Ελλάδας, θέλησα να δημοσιοποιήσω τη θέση μου, μετά την ψηφοφορία στην Βουλή.
Η συμφωνία που ψηφίστηκε χτες, αποτελεί όχι μόνον τακτική, αλλά και στρατηγική ήττα της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά.
Τη μετατρέπει στην τέταρτη, από το 2010, μνημονιακή κυβέρνηση και αυτό, αποτελεί βαριά ιστορική στρέβλωση, βαριά ιδεολογική ανωμαλία, βαρύ πολιτικό πλήγμα.
Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε έναν ωμό εκβιασμό ανάμεσα στην αποδοχή αυτής της συμφωνίας και την καταστροφή του λαού. Κι όπως ο ίδιος παραδέχθηκε οι "λάθος εκτιμήσεις" τον οδήγησαν σε απόλυτη  ανετοιμότητα,  σε μη επεξεργασία ενός σχεδίου διαφυγής, με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό.
Επειδή είναι ολοφάνερο ότι όταν ένας εκβιασμός αποδίδει, επαναλαμβάνεται.
Επειδή το πρόγραμμα, το οποίο καθομολογία του πρωθυπουργού δεν  βγαίνει, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα νέο παρόμοιο ή χειρότερο εκβιασμό,
αρνούμαι να χαρίσω την κυβέρνηση, την Αριστερά αλλά και το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας, στους εκβιαστές.
Καλώ τον Πρωθυπουργό από σήμερα κιόλας με την πλήρη γνώση που απέκτησε -και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες- γύρω από τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις του διευθυντηρίου της Ευρώπης, δηλαδή γύρω από την ανθρωποφάγα φύση του νεοφιλελευθερισμού, να εγκαταλείψει τις μεταφυσικές βεβαιότητες που μας οδήγησαν έως εδώ.
Τον καλώ τόσο μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια αυτής της συμφωνίας, αλλά κυρίως έξω από αυτά τα πλαίσια, να φανεί ρεαλιστής.
Να οργανώσει, να σχεδιάσει  και να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιο εκείνο που θα θωρακίσει την κυβέρνηση, την Αριστερά και κυρίως την κοινωνία μας απέναντι στο βέβαια επερχόμενο νέο εκβιασμό.
Τούτο αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και υπερώριμη πολιτική δυνατότητα.
Ο άμεσος και χωρίς εκπτώσεις έλεγχος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ο έλεγχος και η εξυγίανση του σκοτεινού τραπεζικού συστήματος (βλέπε ΚτΕ, Εθνική, eurobank κτλ), η επιλογή συνεργατών που δε θα μας συντρίψουν ξανά στα βράχια των αφελών εκτιμήσεων και της λανθασμένης ανάγνωσης των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ο σεβασμός της ηθικής – πολιτικής επιλογής των 38 συντρόφων βουλευτών, η επαναλειτουργία του κόμματος και των συλλογικών του οργάνων, η υπεύθυνη περιγραφή του εναλλακτικού σχεδίου στο λαό μας, η δυναμική διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, η σε κάθε δυνατό επίπεδο αξιοποίηση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας και η ειλικρινής – και όχι προσχηματική – υποστήριξη για τη συνέχιση των εργασιών της είναι μερικά από αυτά που από χτες έπρεπε ήδη να είναι η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτή του την προσπάθεια -και στο βαθμό που θα την καταβάλει- θα τον στηρίξω  με όλες μου τις δυνάμεις, από τη θέση μου ως ευρωβουλευτής.  Είναι επίσης αυτονόητο ότι συμμετέχω ενεργά στον  αγώνα του λαού μας, των κινημάτων και της νεολαίας μας, ώστε να αποτρέψω την ψήφιση των επαχθών εφαρμοστικών νόμων που θα ακολουθήσουν την επονείδιστη συμφωνία, ώστε να μην «ξεπλυθούν» αυτοί που επί πολλά χρόνια με πράξεις και παραλείψεις προετοίμασαν το συντελεσμένο από το 2010 έγκλημα κατά του λαού μας.
Σύντροφε Πρόεδρε "… εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα" , περιμένω από σήμερα κιόλας να σώσεις τα «κρυμμένα τιμαλφή» μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου