ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Γιατί πρέπει να διώξουμε την κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου




του Σπύρου  Στάλια  (Οικονομολόγος ΜΑ, Ph.D)


Όλοι παρακάτω πινάκες έχουν κατασκευαστεί και έχουν δοθεί από το IMF (ΔΝΤ).
Ο παρακάτω πίνακας μας δίνει σε ποσοστό επί τοις %, με την μπλε γραμμή, την μεταβολή των κρατικών δαπανών στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2014, ενώ με την κόκκινη γραμμή τα φορολογικά έσοδα του κράτους πάλι από το 2000 έως το 2014.

Το κενό ανάμεσα στην κόκκινη και μπλε γραμμή είναι στην ουσία το δημοσιονομικό έλλειμμα που περιλαμβάνει και τους τόκους.  Παρατηρούμε λοιπόν ότι οι δυο αυτές γραμμές, κόκκινη και μπλε, η μια να πλησιάζει την άλλη. Δηλαδή, παρατηρούμε από το 2010 που μας ήλθαν  οι θεσμοί και το μνημόνιο, τα φορολογικά έσοδα να αυξάνονται  και οι δαπάνες του κράτους να μειώνονται ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Εξ ου και η χαρά των θεσμών και των ξεφτεριών τους πολιτικών στην Χώρα μας,  ότι το πρόγραμμα στην Ελλάδα, αργά αλλά σταθερά βαδίζει  θαυμάσια.
Σε λίγο θα έχουμε πλεόνασμα, αφού η κόκκινη γραμμή, οι φόροι, θα καβαλήσει την μπλε γραμμή, τις δαπάνες του κράτους. Θα έχουμε το περιπόθητο πλεόνασμα.
Μην ξεχνάτε ότι οι παραπάνω γραμμές εκφράζουν ένα κλάσμα που έχει αριθμητή και παρανομαστή. Άρα ο λόγος του κλάσματος, το πηλίκον, όπως ξέρουμε από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολειού,  μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ακόμα και αν ο αριθμητής και ο παρανομαστής μειωθούν ή αυξηθούν. Εδώ ο αριθμητής είναι οι δαπάνες και τα έσοδα και παρανομαστής το ΑΕΠ.
Ας πάμε τώρα στον παρακάτω πίνακα να δούμε την επιτυχία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αλλά και την επιτυχία των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ και την επιτυχία που επιδιώκει το ΠΟΤΑΜΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πια, μετά το τρίτο μνημόνιο/συμφωνία με τους θεσμούς.
Στον παραπάνω πινάκας, οι μπλε στήλες απεικονίζουν σε δισεκατομμύρια ευρώ τα πραγματικά έσοδα του Ελληνικού Κράτους ενώ η κόκκινη γραμμή τα έσοδα πάλι του Ελληνικού Κράτους ως ποσοστό επί της % του ΑΕΠ της Χώρας. Τι παρατηρούμε; Ότι ενώ η κόκκινη γραμμή ανέρχεται, οι μπλε στήλες, τα πραγματικά έσοδα μειώνονται. Γιατί αυτό; Απλά ο παρανομαστής μειώθηκε όπως και αριθμητής, αλλά ταχύτερα μειώθηκε ο παρανομαστής παρά ο αριθμητής.  Έτσι η κόκκινη γραμμή ανέρχεται, αλλά τα πραγματικά έσοδα μειώθηκαν. 

Ας πάμε τώρα στον τρίτο πίνακα του ΔΝΤ. Εδώ οι μπλε στήλες απεικονίζουν τις πραγματικές δαπάνες του  Ελληνικού Κράτους και η κόκκινη γραμμή από πάνω μας δείχνει σε ποσοστό την μεταβολή των κρατικών δαπανών σε σχέση με το ΑΕΠ. Τι παρατηρούμε; Ότι η δαπάνες του Ελληνικού Κράτους από το 2010 σημείωσαν μια εξαιρετική πτώση, αλλά η σε ποσοστό πτώση των δαπανών ως προς το ΑΕΠ, δεν υπήρξε τόσο ταχεία, λόγω αντίδρασης του ΑΕΠ, όπως έλπιζαν το ΔΝΤ, η ΕΕ και τα παιδιά τους εδώ στη Χώρα μας.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα με την εφαρμογή των παραπάνω πολιτικών από το 2010 έως το 2014 που θα συνεχιστούν και το 2015.

Το ΑΕΠ από 226 δις ευρώ το 2010 μειώθηκε στα 179 δις το 2014, η ανεργία από 12,7% το 2010 ανήλθε το 2014 στο 28%, ενώ το χρέος ως ποσοστό στο ΑΕΠ από το 148% το 2010 ανήλθε στο 190% το 2014.  Με άλλα λόγια το ΑΕΠ μειώθηκε, η ανεργία αυξήθηκε, το χρέος ανήλθε δραματικά, ο κόσμος υποφέρει και χρεωστάει αλλά αυτό δεν πτόησε τους αγράμματους της ΔΝΤ, της ΕΕ και τα εγχώρια  παπαγαλάκια τους, να μιλούν για επιτυχία, αλλά και να ανακαλύψουν εσχάτως την τεράστια φοροδιαφυγή.
Συνοψίζω: Έξη χρόνια μας υποβαθμίζουν, μας διαλύουν πνευματικά, μας φοβιζουν, μας κοροϊδευουν. Θέλουν να πάρουν την Χώρα.
Σήμερα άρχισαν οι έλεγχοι του Ελληνικού Κράτους από την Τρόικα, που έγινε Κουαρτέτο, αφού συμμετέχει ένα νέο τραπεζικό κατασκεύασμα  του ανικάνου Ντράγκι που παίζει.
Γνωρίζουμε τι θα μας πουν. Θα μας πουν τα γνωστά, ότι ναι μεν οι δαπάνες μειώθηκαν, οι μισθοί και  οι συντάξεις επίσης αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να έλθει η ανάκαμψη. Θα πρέπει να γίνουν ‘μεταρρυθμίσεις’. Να μειωθούν και άλλο οι δαπάνες του κράτους, να αυξηθούν οι φόροι, να διαλυθεί εντελώς το κράτος, η κοινωνική ασφάλιση να γίνει ιδιωτική, τα πάντα να ξεπουληθούν, η υγεία να γίνει ιδιωτική, η παιδεία επίσης, η εθνική ασφάλεια να ιδιωτικοποιηθεί επίσης, οι δαπάνες για την άμυνα να μειωθούν και τα  εργατικά δικαιώματα να καταργηθούν.
Ήδη έγινε η πρώτη πρόβλεψη για την πορεία του ΑΕΠ για το 2015. Θα μειωθεί τουλάχιστον 5% ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% . Και φυσικά όσο επιμένουν σε αυτό το πρόγραμμα η κατηφόρα της Χώρας θα είναι ταχύτερη και η κοινωνική έκρηξη θα είναι απότομη και βίαιη.
Καλόν είναι να διώξουμε αύριο την κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου και την παρέα της, δεν έχει τίποτα να μας δώσει και να μας πει, και δημόσια, με τόλμη και σύνεση, να ετοιμαστούμε για την επιστροφή μας στο Εθνικό μας Νόμισμα.
spyridonstalias@hotmail.com











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου