ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση του ΔΗΚΚΙ στην χθεσινή Κεντρική Επιτροπή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να προσανατολιστεί σε αθέτηση πληρωμών των τόκων και τοκοχρεολυσίων, εφόσον δεν υπάρχει άμεση, σαφής δέσμευση για δραστική απομείωση του ''χρέους''.
Το τραπεζικό σύστημα δεν θα επανακτήσει την «αξιοπιστία» του και δεν θα επανέλθει ποτέ στην κανονικότητα εάν το «χρέος» εκτιναχθεί στο 200% του ΑΕΠ όπως συνάγεται από την συμφωνία της 13ης Ιουλίου.  Η συμφωνία της 13ηςΙουλίου αντί να επαναλειτουργήσει τις τράπεζες σύντομα θα τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα μετατρέποντας τις καταθέσεις σε λεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Ευρωπαϊκού Βορρά.
Σε μια χώρα με πραγματική πτώση του ΑΕΠ πάνω από 28% και πραγματική ανεργία πάνω από 30% είναι ευνόητο ότι το πακέτο των βαθιά αντιαναπτυξιακών και εξίσου μονεταριστικών και αντιλαϊκών μέτρων που συμφωνήθηκε με την  Ε. Ένωση και συνιστά ολική επαναφορά και επέκταση των Μνημονίων σύντομα θα καταλήξει σε αυτό που υποτίθεται πως επιχειρεί να αποτρέψει: Στην τελική χρεοκοπία!
Η διαφορά της προηγούμενης χρεοκοπίας από την «άτακτη χρεοκοπία»  με την οποία μας απειλούν εάν επιλέξουμε το ΟΧΙ όπως απαίτησε με συντριπτικά ποσοστά στις 5 Ιουλίου ο ελληνικός λαός αψηφώντας το όργιο των πιέσεων και εκβιασμών βρίσκεται στο ότι θα πρόκειται για «ελεγχόμενη από την Ευρωζώνη χρεοκοπία». Δηλαδή για μόνιμη – μη αναστρέψιμη χρεοκοπία η οποία θα συνοδεύεται από την οριστική υπαγωγή και τον εγκλεισμό της χώρας στην ομάδα των οικονομικά υπανάπτυκτων χωρών που δημιουργεί η Ε. Ένωση για να στεγάσει τις πρώην «Ανατολικές χώρες» (χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και Ανατ. Ευρώπης).

Δεν είναι επομένως όσοι αντιτίθενται στον μονόδρομο της Ευρωζώνης αυτοί που ζητούν την απομάκρυνση από την Ευρώπη. Από την Ευρώπη πασχίζουν να μας αποκόψουν όλοι όσοι – ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικής προέλευσης - στο όνομα της Ευρωπαϊκής «μεγάλης ιδέας» και της ψευδεπίγραφης Παγκοσμιοποίησης μας οδηγούν στον στόχο των μισθών και των συντάξεων των 350 ΕΥΡΩ και στο αντίστοιχο επίπεδο Οικονομίας.
Από το 2010, με την διαρκή απειλή της «άτακτης χρεοκοπίας» μέσω της δυνατότητας διακοπής παροχής ρευστότητας που παρέχει το ΕΥΡΩ, η Γερμανία ηγούμενη του Ευρωπαϊκού Βορρά σύρει την Ελλάδα από Μνημόνιο σε Μνημόνιο. Την οδηγεί βήμα -βήμα στην μετατροπή σε σύγχρονο «αθλιέστατο προτεκτοράτο» και Γερμανική αποικία εντός της Ευρώπης μέσα από το μοντέλο της μόνιμης - μη αναστρέψιμης χρεοκοπίας, η οποία, αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιδιώξεις των ΗΠΑ και Τουρκίας για αλλαγή των συνόρων στην Βαλκανική και στην ευρύτερη περιοχή, εύκολα μπορεί να μετεξελιχθεί και σε γεωπολιτική - εθνική κρίση με τελική κατάληξη την αποσάθρωση και τον κατακερματισμό της χώρας.
Καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των ως τώρα Μνημονίων και στο εξελισσόμενο πογκρόμ κατά του ελληνικού λαού έχει παίξει η βοήθεια που προσφέρθηκε από την ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό καθεστώς των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να προσθέσει - έστω υπό το καθεστώς εκβιασμού - έναν ακόμη κρίκο, και μάλιστα τον τελευταίο, στον βρόγχο γύρω από τον ελληνικό λαό. Τα νέα υφεσιακά μέτρα είναι βέβαιο πως σύντομα θα επιφέρουν και νέα έλλειψη ρευστότητας λόγω περαιτέρω παγώματος της Οικονομίας με επακόλουθη νέα μείωση των εσόδων και κατ΄ επέκταση νέο «αδιέξοδο» και νέο κύκλο εκβιασμών από τους «δανειστές»
-Χρειάζεται άμεση απαλλαγή από το ασήκωτο φορτίο του εν΄ πολλοίς πλασματικού και σε ένα μεγάλο βαθμό ήδη αποπληρωμένου χρέους με την χρήση της αθέτησης πληρωμών τόκων και χρεολυσίων.
-Χρειάζεται προετοιμασία για την απαλλαγή από τον διαρκή εκβιασμό της έλλειψης ρευστότητας που παράγουν και θα εξακολουθούν να παράγουν οι μηχανισμοί της Ε. Ένωσης (ELA, ΕΚΤ, ESM κ.ά.) ακόμη και μετά από την νέα Συμφωνία εάν δεν ανακτήσουμε το δικαίωμα έκδοσης νομίσματος και άσκησης συναλλαγματικής πολιτικής.
-Χρειάζεται άμεσος έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για  επανεκκίνηση της Οικονομίας. Χρειάζεται παράλληλα να συλληφθεί και να δημευθεί ο παράνομος πλούτος που αποθησαυρίσθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό από την ελληνική άρχουσα τάξη και το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς της τελευταίας 20-ετίας και να θεσπιστεί Σεισάχθεια για την απαλλαγή από των μικροκαταθετών από τον τοκογλυφικό ζυγό.
-Χρειάζεται παράλληλα αποκατάσταση των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων πληροφόρησηςπου έχουν καταργηθεί από την λευκή τρομοκρατία και την καταιγίδα παραπληροφόρησης μεγάλων Μ.Μ.Ε.
Χρειάζεται τέλος στην θέση της υπάρχουσας «εθνικής συνεννόησης» και των διαπραγματεύσεων κορυφών με την Δεξιά της ΝΔ και την νέο-Δεξιά των ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού να τεθεί η μεγάλη «λαϊκή ενότητα» που εμφανίσθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και είναι ικανή να εγγυηθεί την δημοκρατική άμυνα στην επίθεση εναντίον κάθε σχεδίου εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα.
Το ΔΗΚΚΙ συνεχίζοντας την πορεία του στον συνεπή σοσιαλιστικό και δημοκρατικό – πατριωτικό χώρο και την κεντρική πολιτική πρόταση που από το 2007 θέτει και στην Γραμματεία και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή της χώρας από την ιμπεριαλιστική μέγγενη της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ δεν υποστέλλει τον αγώνα.
Η ξένη κατοχή και τα Μνημόνια δεν είναι η μοίρα αυτού του τόπου.»
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου