ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Κύπρος : Eσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν καίει τον Ανα(ν)στασιάδη, ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον κατηγορεί ως πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Τρόϊκας ….


Η ΕΕ πρότεινε άλλες λύσεις στον  Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη αλλά αυτός επέμενε (2013)στο Κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ!


Βόμβα μεγατόνων από τον  νέο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, στην μεσημβρινή εκπομπή του MEGA, όπου παρουσίασε εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο καταγράφεται ότι η Κομισιόν ήδη από το πρώτο Eurogroup τάχθηκε εναντίον της λύσης του κουρέματος σε καταθέσεις κάτω των 100,000 ευρώ και πρότεινε στην Κυπριακή Κυβέρνηση να εισηγηθεί άλλες εναλλακτικές αλλά η τελευταία δεν αποδέχτηκε.
Ως γνωστόν, το παραπάνω υποστήριξε σε διάφορες επίσημες δηλώσεις του κατά καιρούς και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σημείωνε πως «η ιδέα για κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100,000 ευρώ ήταν της Κυπριακής Κυβέρνησης και όχι του Eurogroup», κάτι που πλέον εμφανίζεται και γραπτώς στο εν λόγω έγγραφο [εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα δηλαδή της Κομισιόν, με ημερομηνία, 20 Μαρτίου 2013]
που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μαρίνος Σιζόπουλος.
Στην τελευταία παράγραφο  του εγγράφου αναφέρεται: «Όσον αφορά το κούρεμα σε καταθέσεις ΚΑΤΩ των 100,000 ευρώ: Η Κομισιόν το ξεκαθάρισε στο Eurogroup, ΠΡΙΝ την απόρριψη του από την Κυπριακή Βουλή, ότι μια εναλλακτική πρόταση, εντός των οικονομικών παραμέτρων, θα ήταν αποδεχτή, και κατά προτίμηση χωρίς κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100,000 ευρώ. Οι Κυπριακές Αρχές δεν αποδέχτηκαν ένα τέτοιο εναλλακτικό σενάριο».
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ 


Πηγή: onlycy.com

Εξ άλλου δριμεία επίθεση  εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη ο  ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Ο  Κυπριανού  είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης μετατράπηκε σε πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της τρόικας.
Προεκλογικά  ο  Αναστασιάδης, μοίραζε υποσχέσεις για να υφαρπάξει τη ψήφο του λαού.  Μετά την εκλογή του, υπέγραψε την κατάργηση των αξιογράφων, η δέσμευση για πάταξη της φοροδιαφυγής μετατράπηκε σε δίκτυ προστασίας των μεγαλοοφειλετών, οι επενδύσεις δεν έρχονται ποτέ, οι δανειολήπτες περιμένουν την υλοποίηση της πρότασης για αποπληρωμή των δανείων, ενώ όλοι οι σχεδιασμοί για το ΦΑ ανατράπηκαν.
Ο Άντρος Κυπριανού εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες και για θέματα αξιοπιστίας του Νίκου Αναστασιάδη, φέρνοντας ως παράδειγμα, τη φυγάδευση μεγάλων ποσών πριν τον Μάρτιο του 2013, από άτομα του οικογενειακού του κύκλου, χαμένους φακέλους και συμβόλαια, συσκέψεις στο προεδρικό με υπό κάλυψη δικηγόρους, αλλά και  αγοραπωλησία οικοπέδων της Αρχιεπισκοπής με άτοκες δόσεις.