ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Βρυξέλλες: Κανένα πρόβλημα αν η Ελλάδα θέλει να αποχωρήσει από το ευρώ


Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Λένε ό,τι θέλουν οι ευρωαπατεώνες ! Ο Γερούν Ντάίσελμπλαουμ  δηλώνει στον Βαρουφάκη ότι αν η Ελλάδα θέλει να φύγει από τη ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όταν πριν λίγες ημέρες ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί  έλεγε  στον  γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την παράταση της «βοήθειας» προς την Ελλάδα : 
«Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από την Ευρωζώνη θα έθετε το ερώτημα «ποια θα είναι η επόμενη;»
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2015/02/blog-post_92.html Με άλλα λόγια : και μόνη η αποχώρηση μιας χώρας είναι κρίσιμης σημασίας για το ευρώ.....
Δυσμενέστερο από ποτέ είναι το κλίμα για την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες στο διεθνές περιβάλλον. Οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές ξεκίνησαν χθες στις Βρυξέλλες εν μέσω καταιγισμού αρνητικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων από τους Ευρωπαίους κατά της ελληνικής κυβέρνησης με αποκορύφωμα το ξεκάθαρο μήνυμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι αν η Ελλάδα στοχεύει σε αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ δεν θα προκληθεί πρόβλημα.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα Νέα και είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ελέχθη την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, επί της ουσίας κατέστη σαφές ότι αν η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να φύγει από την Ευρωζώνη, τότε όλα έχουν προβλεφθεί και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στις υπόλοιπες χώρες. Η αφορμή δόθηκε όταν η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε στο Συμβούλιο πως δεν επιθυμεί την παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ανακοίνωση πάντως που λίγο αργότερα ανακλήθηκε.

«Μπηχτές» Ντάισελμπλουμ για τα λεφτά Χαρδούβελη στο εξωτερικό


Ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στον ολλανδικό Τύπο και ερωτηθείς για την ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη ότι έστελνε λεφτά στο εξωτερικό επειδή φοβόταν ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει, άφησε σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών: «Τα τελευταία χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών έχω γνωρίσει μερικούς Έλληνες ομολόγους. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με προσωπικά συμφέροντα και με βοήθεια προς τους φίλους τους αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι πρόβλημα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και νεποτισμού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υπάρχει πολλή ελπίδα».

ΠΗΓΗ : ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ