ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο Γλέζος δεν παροπλίζεται με τίποτα….



Κάποιοι τον ήθελαν «αραχτό στο ευρωκοινοβούλιο», συμβολοποιημένο και αβλαβή  100%. Γενικά  τον ήθελαν σαν εικόνα, προσκυνήσιμη και   άνευ περαιτέρω επιπτώσεων στο (πολιτικό) περιβάλλον….
Όμως αυτός «δεν μασάει ταραμά» - τουτέστιν έχει δόντια για να δαγκώνει. Οπότε και δεν αφήνει ευκαιρία χαμένη.
Kαι ιδού του λόγου το αληθές :
Με δηλώσεις του στη συζήτηση για τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο,  ο Μανώλης Γλέζος αξιοποίησε  τη δυνατότητα της διαδικασίας «Catch the eye». Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ως στόχο να ενισχυθεί ο αυθόρμητος χαρακτήρας των συζητήσεων και της συμμετοχής των βουλευτών, προβλέποντας περίοδο για σύντομες παρεμβάσεις βουλευτών που ζητούν και παίρνουν τον λόγο από τον πρόεδρο χωρίς προκαθορισμένη σειρά.
Ο Γλέζος είπε ότι η κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ελλάδα αποτελεί θανάσιμη πληγή για τη χώρα. «Ξεζούμισαν τον λαό, του άρπαξαν οτιδήποτε για να σώσουν τις τράπεζες. Η ανεργία, ο υποσιτισμός, το κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων, η μετανάστευση νέων και οι αυτοκτονίες είναι το σημερινό πρόβλημα της χώρας μας. Αυτά τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια πού θα δοθούν; Στις τράπεζες ή στο λαό;».
Ακόμη ο   Γλέζος είπε  στους ευρωβουλευτές ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη εκλέξει μία νέα κυβέρνηση και  ότι οι δανειστές της Ελλάδας επιδιώκουν τον «στραγγαλισμό» της.