ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Bρετανικό θράσος


Έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος για τις πρόσφατες κινήσεις του τουρκικού ναυτικού στην Κύπρο, έχουν χρονίως συμπορευτεί με τη διχαστική αυτοκρατορική πολιτική της χώρας τους. Και τώρα;  Τώρα αποτολμούν να βγαίνουν παραπονούμενοι  στη Daily Mail – κάποιοι Bρετανοί Βουλευτές, ενοχλημένοι από την απόφαση της Λευκωσίας να δώσει διευκολύνσεις στον ρωσικό στόλο….
Yπενθυμίζοντας ότι η Κύπρος ήδη έχει δύο βρετανικές βάσεις με 3,200 στρατιώτες. Και  ενώ την ίδια ώρα  γίνονται σκέψεις για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του ουκρανικού ζητήματος. 
Το αντάλλαγμα που πήρε η Λευκωσία, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Βρετανικού Κοινοβουλίου, Richard Ottaway, είπε ότι η εξέλιξη αυτή θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.
Η Daily Mail επικαλείται επίσης Ανώτατο Αξιωματούχο του Βρετανικού στρατού, ο οποίος ανέφερε ότι οι ρωσσικές  κινήσεις  θα παρακολουθούνται στενά από το Λονδίνο. «Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι πάντα ήθελαν μια ναυτική βάση στην Κύπρο. Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι ότι πάμε ξανά σε  νέο ψυχρό πόλεμο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Ο Δόκτορας James Ker-Lindsay, πολιτικός αναλυτής του London School of Economics, ανέφερε ότι πολλοί εντός της ΕΕ  νιώθουν απογοητευμένοι από αυτή τη συμφωνία.