ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΤΡΟΜΟΣ στους εθνικούς νταβατζήδες


Από όλες τις ειδήσεις της  περιόδου  που ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου, η πιο υπέροχη ήταν αυτή που αφορούσε την υποστήριξη  της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης από τον  Υφυπουργό  Ανάπτυξης Β. Αποστόλου,  με στόχο την  επαν-ενεργοποίηση της ελληνικής παραγωγής τεύτλων…Όχι πως η ζάχαρη είναι ό,τι ποιοτικότερο  υπάρχει στην ελληνική παραγωγή, αλλά αν είναι να καταστρέφουμε τα δόντια μας με την τερηδόνα,  ας  μην επιβαρύνουμε παράλληλα και το εμπορικό ισοζύγιο ! 

Όμως κάθε υπέροχο έχει και το «υπεροχότερο», και τέτοιο ασφαλώς είναι η  επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως), που  ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Θα τον μισήσουν κάμποσοι γι αυτό , ιδιαίτερα εκείνοι που θα χάσουν μπίζνες αλλά και οι πολιτικοί παραστεκάμενοί τους, θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας επί παντός του επιστητού: Όμως οι  ΜΟΜΑ που σχεδόν έχουν ξεχαστεί από τις νεώτερες γενιές, είναι αναντικατάστατο εργαλείο για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστροφών.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε  ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες κι ακόμη προανήγγειλε  ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών  θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο. Σκέπτομαι : Μακάρι οι στρατιώτες να προσλαμβάνουν   όχι ένα καθεστώς «Λούφας και παραλλαγής» της αρμοδιότητας του Νίκου Περάκη , αλλά μια αυθεντική εμπειρία  εθνικής άμυνας, σε ένα χώρο όπου πολλά τεκταίνονται….