ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΙ Ναζί ΚΑΙ χαζοί…


Διάφορες αντιναζιστικές αφηγήσεις παρουσιάζουν τους ναζί χαζούς και γκαφατζήδες. Έχω υπόψη μου διάφορα φιλμ που επιδίδονται σε τέτοιου είδους «πρόγκα», ένα δε  από αυτά έχει χαραχθεί  στη μνήμη μου λόγω  ξεκαρδιστικής υπόθεσης και ξεκαρδιστικών στιγμιότυπων :  Είναι το «Αυτοί οι τρελοί παραγωγοί» του Μελ Μπουκς, που δομείται πάνω στη φυσιογνωμία ενός παρανοϊκού ναζί,  συγγραφέα του πονήματος «Άνοιξη για τον Χίτλερ»…
Τελικά το ερώτημα  έχει δυο σκέλη  : Είναι οι Ναζί χαζοί και είναι οι χαζοί επικίνδυνοι; Πολύ φοβάμαι ότι το πρώτο δεν είναι βέβαιο ενώ  το δεύτερο  ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις.
Μια είδηση από το Left.gr πάντως μας επιτρέπει να διασκεδάζουμε και λίγο την υπόθεση, έστω και αν  φαίνεται κάπως  επιπόλαιη η δημοσιογραφική άποψη  «ότι οι ναζιστές και οι ψηφοφόροι τους είναι ηλίθιοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, (πράγμα που) επιβεβαιώνει η ακύρωση της προγραμματισμένης συγκέντρωσης νεοναζιστών στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας».
Λέει λοιπόν η είδηση :
«Μέλη του νεοναζιστικού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), επιβιβάστηκαν σε λάθος τραίνο με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο Μανχάιμ, περίπου 200 χιλιόμετρα από τον προορισμό τους.Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian η αστυνομία τους είχε ζητήσει να μην επιβιβαστούν στο πρώτο τραίνο που αναχωρούσε για το Φράιμπουργκ καθώς σε αυτό επέβαιναν αριστεροί οπαδοί της Μπουντεσλίγκα. Οι νεοναζί όμως πήραν το αμέσως επόμενο τρένο που πέρασε από την πλατφόρμα χωρίς να ελέγξουν τον προορισμό του».

Ε ρε πλάκα !  Προσπαθώ να φανταστώ τα μούτρα τους ! Ομολογώ πάντως ότι την έχω  πάθει κι εγώ μια φορά,  όταν πήρα λάθος πλοίο. Και  μετά σκεπτόμουν ότι  το νησί  που κατέβηκα δεν μοιάζει με την Πάρο, όπως την είχα γνωρίσει παλιότερα……