ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οριστικά (;) μένει στην κυπριακή ΑΟΖ η γαλλική Total

 

Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total παραμένει οριστικά στην κυπριακή ΑΟΖ για περαιτέρω έρευνες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης... O  ίδιος πάντως  σημείωσε,  ότι  η  Total παραμένει για ένα χρόνο,  πράγμα που  εξουδετερώνει αυτό το «οριστικά»
 
Ο υπουργός ανέφερε ότι μεταξύ της κυβέρνησης και της Total επιτεύχθηκε συμφωνία παράτασης του συμβολαίου της, που τυγχάνει επεξεργασίας από τη νομική υπηρεσία και θα οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Με βάση τη συμφωνία, η Total θα προβεί σε περαιτέρω γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες στο οικόπεδο 11. Οι έρευνες θα συνεχισθούν έως τις 16 Φεβρουαρίου του 2016 και ακολούθως θα ληφθούν αποφάσεις κατά πόσον δικαιολογείται γεώτρηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων..
Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και απέρριψε   τις απόψεις εκείνες  σύμφωνα με τις οποίες η αναστολή των γεωτρήσεων από την Total έγινε για πολιτικούς λόγους και εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.
ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ
Δηλαδή τέτοιες προκλήσεις και απειλές δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση;
Σχετικά :