ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη

«…….Ο ρεαλισμός και η αγάπη  για τον Λαό μας, μάς επιβάλλει να συμμετέχουμε στους αγώνες του και να μην επιτρέψουμε στην πικρία μας για τον κατατεμαχισμό του Λαϊκού Μετώπου .......να μας μεταβάλει σε δύναμη αμέτοχων παρατηρητών. Άλλωστε όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα στο Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., με όλες τις ψυχικές και τις πνευματικές μας δυνάμεις, επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο και είμαστε έτοιμοι να υποστούμε κάθε δοκιμασία, με τη βεβαιότητα ότι υπηρετούμε πάνω απ’ όλα το Όραμα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας…..»
ΟΛΗ  Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ
«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη του νίκη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε πολλές φορές να παλεύουμε χέρι-χέρι για τους κοινούς στόχους της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αυτοτέλειας, την απελευθέρωση του Λαού μας από τον ζυγό των ξένων, τα Δικαιώματα του Λαού μας. Γι’ αυτό και θεωρούμε θετικό το εκλογικό του ποσοστό.

Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε, ότι οι εκλογές, η Βουλή και η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί προέκυψαν μέσα στο πλαίσιο του Συστήματος εκφράζοντας τις προθέσεις των αντιμνημονιακών κομμάτων. Που σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην αρχή της δοκιμασίας, δηλαδή στο σημείο που τα προγράμματα, οι υποσχέσεις και οι προθέσεις οφείλουν να αρχίσουν να γίνονται πράξεις και έργα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Λαός μας στη συντριπτική του πλειοψηφία αναμένει να υλοποιηθεί η μεγάλη αλλαγή μέσα από το Σύστημα, σύμφωνα με τις ρητές διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. ότι θα καταργηθούν τα Μνημόνια, οι Τρόικες και οι ασφυκτικές πιέσεις των ξένων και γι’ αυτόν τον λόγο διοχετεύθηκε η μεγάλη οργή του Λαού μας ενάντια στην πολιτική των μνημονιακών κομμάτων που μας κυβέρνησαν από το 2010 έως σήμερα,   κυρίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δείχνουν πια καθαρά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας δεν αντέχει πια και δεν δέχεται την εξάρτηση της χώρας από τις κάθε είδους ξένες δυνάμεις. Θέλει την Εθνική Ανεξαρτησία, που για μας, την Σπίθα, αποτελεί τον κορυφαίο και τελικό  στόχο.
Εμείς πιστέψαμε ότι υπάρχει στον Λαό μας αυτή η συντριπτική πλειοψηφία που απορρίπτει την ξένη εξάρτηση και οραματίζεται την Εθνική Ανεξαρτησία. Και γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. με την ελπίδα ότι η μεγάλη αυτή πλειοψηφία θα μπορούσε να ενωθεί μέσα σε ένα Ενιαίο Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο, ικανό να αναμετρηθεί με το Σύστημα (που είναι ένα μίγμα ξένων και ντόπιων δυνάμεων), να απαλλάξει τη χώρα οριστικά από κάθε ξένη εξάρτηση και να χαρίσει στον Λαό μας την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
Σ’ αυτό το Όραμα παραμένουμε πιστοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χαιρετίζουμε και δεν θα βοηθάμε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης που θα τολμά να συγκρουστεί με τους δεδηλωμένους εχθρούς του Λαού μας καθώς και κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος του Λαού μας και για την πλήρη έξοδό μας από τα δεσμά των Μνημονίων με την άμεση και ρητή κατάργηση όλων των όρων που θίγουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Αυτοτέλεια και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Λαού μας.
Ο ρεαλισμός και η αγάπη μας για τον Λαό μας, μάς επιβάλλει να συμμετέχουμε στους αγώνες του και να μην επιτρέψουμε στην πικρία μας για τον κατατεμαχισμό του Λαϊκού Μετώπου σε ανεξάρτητες και συχνά αντιμαχόμενες κομματικές δυνάμεις ,να μας μεταβάλει σε δύναμη αμέτοχων παρατηρητών. Άλλωστε όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα στο Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., με όλες τις ψυχικές και τις πνευματικές μας δυνάμεις, επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο και είμαστε έτοιμοι να υποστούμε κάθε δοκιμασία, με τη βεβαιότητα ότι υπηρετούμε πάνω απ’ όλα το Όραμα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας»