ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

O στρατηγός Κωνσταντινόπουλος το 1922 και οι προτάσεις Θεοδωράκη το 2014….Τον Σεπτέμβριο του 1922, μετά τη μικρασιατική καταστροφή,  οι Πλαστήρας, Γονατάς και Φωκάς ηγούνται στρατιωτικού κινήματος εναντίον της κυβέρνησης και του βασιλιά Κωνσταντίνου.  Όμως η αντίθετη πλευρά παίρνει κι αυτή τα μέτρα της :  Ο στρατηγός Κωνσταντινόπουλος  καλεί τους Μεσογείτες, που είναι κάργα βασιλόφρονες, να οπλισθούν και να πολεμήσουν  κατά του στρατιωτικού κινήματος. Η απάντηση που παίρνει  είναι θετική : «Και βέβαια θα πολεμήσουμε για τον κουμπάρο (δηλ. τον βασιλιά) . Τώρα όμως έχουμε τρύγο. Μόλις ρίξουμε τον μούστο στα βαρέλια, θα κατέβουμε στην Αθήνα»….
Ο στρατηγός Κωνσταντινόπουλος έκανε το καθήκον του, οι  μεσογείτες κράτησαν αλώβητη τη  βασιλοφροσύνη τους . Απλώς, το δημοκρατικό  κίνημα εκείνης της εποχής έτρεξε ταχύτερα  από τη παραγωγή του μούστου, ενώ επίσης συνέβαλε  στην εμπέδωση  του σαρκαστικού γνωμικού  που εκφράζει  τη παραπομπή  μιας διαδικασίας στο απώτερο μέλλον : «Καλά κρασιά».
Το 1922 ο  ετεροχρονισμός μούστου και φιλοβασιλικής δράσης  συνέβαλε στην ήττα του καθεστώτος.   Τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει έναν  ετεροχρονισμό    τουριστικής σαιζόν και εκλογικής αναμέτρησης. Προτείνει μιαν   άλλη   διαδρομή μνημονιακής εξουθένωσης -  πολιτικής αποδοκιμασίας -  τουριστικών εισπράξεων. Κι ακόμη προτείνει μια  σχέση  εμπιστοσύνης, παρά τη σωρεία σχέσεων που καταπάτησαν οι εντολοδόχοι της τρόϊκας : Να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και    να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015 . Η  δε αντιπολίτευση να το χάψει – λέω εγώ.

Ο Σ. Θεοδωράκης συναινεί στο να συνεχίσει να ζει ο κόσμος υπό καθεστώς συνεχούς γρονθοκοπήματος. Ουσιαστικά προτείνει έναν δαρμένο λαό και μια αντιπολίτευση κερατάδων, δηλαδή εξαπατημένων…