ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Παπαδημούλης: Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει ο Γιούνκερ στην ελληνική πολιτική;»


Την ωμή πολιτική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - και συγκεκριμένα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ -  στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, καταδικάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού σημειώνει ότι τόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, όσο και οι σχετικές αναφορές εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα «αποτελούν ευθεία παρέμβαση ευρωπαϊκών οργάνων στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας χώρας της Ε.Ε.». Κι ακόμη τονίζει ότι οι αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην Επιτροπή είναι συγκεκριμένες και αποτυπωμένες «στο άρθρο 17 της Συνθήκης ΕΕ και στα άρθρα 244-250 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε.».
Ειδικότερα, ο Δ.. Παπαδημούλης δήλωσε :
 «Ο κ. Γιούνκερ δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως σύγχρονος Πιουριφόυ. Αν τολμούσε ποτέ να κάνει παρόμοια παρέμβαση πριν από εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες. Η καταγγελία τέτοιων ωμών παρεμβάσεων είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και δημοκρατίας».
Ως  αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Δ.Παπαδημούλης ερωτά  τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής : «ποιο άρθρο των Συνθηκών δίνει το δικαίωμα στην Κομισιόν και σε κάθε άλλο όργανο της ΕΕ, να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των κρατών-μελών, εκφράζοντας, μάλιστα και τις πολιτικές της προτιμήσεις», καθώς επίσης, εάν οι δηλώσεις αυτές αποτελούν «επίσημη θέση της Κομισιόν, κι αν ναι με ποιες διαδικασίες πάρθηκε αυτή την απόφαση και τι θέση πήραν τα μέλη της».
ΠΗΓΗ : efsyn.gr