ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

10ήμερο αγώνα στις Σκουριές...

Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Αυτός ο ιστότοπος όπως και το oikologein , είναι σταθερά τοποθετημένοι εναντίον των χρυσοφόρων μπίζνες, στη Χαλκιδική και αλλού... Στην   εποχή του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, το οποίο ο υποφαινόμενος εκπροσώπησε σε σχετική Επιτροπή της Βουλής (2002)  σε   αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των εταιρειών χρυσού, αρκετά άρθρα για το ζήτημα δημοσιεύθηκαν από άτομα όπως ο Υφαντής, ο Παραλίκας, ο Τριανταφυλλίδης.. Οι  συντελεστές   των δυο ιστοτόπων παρευρέθηκαν στις  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, πριν και μετά το 27% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα έδωσαν  στο ζήτημα  κάθε εφικτή  δημοσιότητα . Με αυτό το ηθικό βάρος, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε «μια κουβέντα παραπάνω» για το πρόγραμμα  της 10ήμερης  κατασκήνωσης  στο βουνό, Μεγ. Παναγία Χαλκιδικής,Παρασκευή 22 - Κυριακή 31 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις -κατά τα λεγόμενα των διοργανωτών -  αναφέρονται στη διαδρομή  «από την καταστροφή και τις περιφράξεις της ανάπτυξης, στο δρόμο της αποανάπτυξης και των «κοινών», δίνοντας με αυτό τον τρόπο  προνομιακή θέση σε ένα ρεύμα που κάθε άλλο παρά είναι πλειοψηφικό στο χώρο του ευρύτερου «οικολογισμού». Εξ άλλου η βολή εναντίον της «πράσινης ανάπτυξης» πιθανόν να εμπεριέχει το άχτι εναντίον της ομώνυμης παπανδρεϊκής απατεωνιάς του 2009, όμως ταυτόχρονα απαξιώνει   μια «σήμανση»  που έχει αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από αρκετούς  πολιτικούς και μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Έχω τη γνώμη ότι οι αβανγκαρντισμοί  δεν βοηθάνε τις συσπειρώσεις που έχει ανάγκη ο κοινός μας αγώνας Γ.Σχ.
ΥΓ. Αυτό το (Πρ.Γ.) στο πρόγραμμα της 24.8,  σημαίνει «Πρώην Γιουγκοσλαβική»; Αν ναι , γιατί δεν το ενσωματώνετε στον τίτλο, παρά δίνετε έδαφος στην υποψία  ότι είστε ΚΑΙ με τον χωροφύλαξ ΚΑΙ με τον αστυφύλαξ; Κι αυτό το λέω με τον «αέρα»   κάποιου  που υποστηρίζει δημόσια  (πάνω από μια εικοσαετία)το δικαίωμα των Βορειομακεδόνων να αυτοπροσδιορίζονται ως Βορειομακεδόνες….
  
ΟΛΟ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Από την καταστροφή και τις περιφράξεις της ανάπτυξης, στο δρόμο της αποανάπτυξης και των «κοινών»
®     Σαβ 23: Κρατική και ιδιωτική περίφραξη των κοινών αγαθών (νερό, γη, αιγιαλοί)
Πρωτοβουλία κατοίκων Αγίου Νικολάου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γης (αιγιαλοί) / Ίσσος να μην είναι αργά (Κίνημα πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του Ίσσου, Κέρκυρα) / Κινήματα ενάντια στην εκτροπή ποταμών (Αώος, Αχελώος) / Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό / Ανοιχτή συνέλευση πολιτών για το νερό (Θεσ/νίκη)
®     Κυρ 24: Μεγάλα έργα, μεγάλα εγκλήματα: η ανάπτυξη της καταστροφής
Κίνημα ενάντια στην εγκατάσταση αεροδρομίου στη Νάντη – ZAD (Γαλλία) / Κίνημα NO TAV ενάντια στα τρένα υψηλής ταχύτητας / Ομαδοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από Βουλγαρία, (Πρ. Γ.) Δημοκρατία της Μακεδονίας και Ελλάδα (Χαλκιδική, Κιλκίς, Θράκη, Σέρρες, Καβάλα) / Κάτοικοι από Φωκίδα (μεταλλεία βωξίτη) / Κάτοικοι από Δ.Μακεδονία (λιγνιτωρυχεία Κοζάνης)
®     Δευ 25: Η απάτη της «πράσινης» ανάπτυξης και η προοπτική της αποανάπτυξης / τοπικοποίησης
Κάτοικοι από την Λευκίμμη ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας / Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων / Κινήματα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα ελληνικά νησιά / Aναρχική ομάδα μπαρούτι (ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο) / Γ. Κολέμπας (συγγραφέας, οικογεωργός, πρώην εκπαιδευτικός) / Γ. Μπίλλας (συγγραφέας, εκπαιδευτικός, βιοκαλλιεργητής και μέλος της Κίνησης Αποανάπτυξης Τρικαλινών Πολιτών Τρικαλινών, «Από κοινού»)
®     Τρι 26: Η προοπτική των «κοινών»: επανοικειοποίηση και από κοινού διαχείριση των κοινών πόρων  μέσω της συγκρότησης κοινοτήτων
Κίνημα ενάντια στην εγκατάσταση αεροδρομίου στη Νάντη – ZAD (Γαλλία)
Καταστολή
®     Πεμ 28: Κινηματική δράση απέναντι στη βιομηχανία της καταστροφής και στη βιομηχανία των διώξεων
Κίνημα ενάντια στην εγκατάσταση αεροδρομίου στη Νάντη – ZAD (Γαλλία) / Κίνημα NO TAV ενάντια στα τρένα υψηλής ταχύτητας / Κάτοικοι από την Αραβησσό Πέλλας (αγώνας για το νερό, 1989) / Α. Ζουμπάρης (δικηγόρος, συγγραφέας του χρονικού του αγώνα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία)
®     Παρ 29: Φυλακές τύπου Γ: τα κινήματα ως εγκληματικές οργανώσεις
Δικηγόρος για ενημέρωση σχετικά με το εν λόγω νομοσχέδιο / Ταμείο αλληλεγγύης διωκόμενων και φυλακισμένων αγωνιστών / Πρωτοβουλία αντίστασης και αλληλεγγύης (Αθήνα)
Σαβ 30: Τοπική αυτοδιοίκηση: θεσμικοί ρόλοι ή άμεση δημοκρατία;
Γ. Λιερός (συγγραφέας και  μέλος του δημοτικού συνδυασμού «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου»)/ Δ. Τσουκαλάς (πρώην Δήμαρχος της κοινότητας της Ανάβρας)

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Τετ 27: State of Tension / Million Hollers / Home 'n' dry / Rabiosa / Γκρόβερ / Mitič Threesome / Κακό Συναπάντημα / Ντίνος Σαδίκης
Πεμ 28: Side Step Quartet / Nigredo / B.D. Foxmoor Dj set (Active Member) / Αλλοιωμένες Μορφές / Baildsa / Chinese Basement / Sugar Factory / Biomass

ΔΡΑΣΕΙΣ / ΠΡΟΒΟΛΕΣ / WORKSHOPS / ΚΟΥΖΙΝΕΣ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ / ΑΛΛΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού