ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η Αγνή Καλογερή στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών Σάμου.


            Η αφορμή για την επίσκεψη   της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο διάστημα και η ανάγκη για ενημέρωση της κοινωνίας στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου.
            Από τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που έγινε φάνηκε ότι η αύξηση των ροών μεταναστών, η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η έλλειψη συντονισμού από την πλευρά του κράτους,  οδηγούν το κέντρο να δουλεύει στα όριά του, έτσι που πολλές φορές η λειτουργία του εξασφαλίζεται από  εθελοντές,  στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια.
            Η βουλευτής δήλωσε:
 «Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και να σταθεί σθεναρά απέναντι στις πολιτικές που γεννούν τη μετανάστευση.      Οι Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ισχυρών δημιουργούν τους σύγχρονους “διεθνείς προλετάριους” κρατώντας τους λαούς της “πολιτισμένης Δύσης” μακριά.   Είναι μεγάλη ανάγκη η Σαμιακή κοινωνία, παρά την υπάρχουσα κρίση, να σταθεί δίπλα σε όλους αυτούς τους αναγκεμένους και ξεριζωμένους ανθρώπους, να τους περιβάλλει με ανθρωπιά και φιλοξενία και να “αθληθεί” στις πανανθρώπινες αξίες αντιπαλεύοντας έτσι το σύγχρονο και απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού».

Κρατάω  τη διαπίστωση της Καλογερή, που αφορά τον ξεριζωμό  των ανθρώπων από τις πατρογονικές τους εστίες. Εμμέσως πλην σαφώς, η «Δύση» παράγει τη προσφυγιά  και «μετανάστευση». Η ίδια  θέλει  διακαώς να  αξιοποιήσει  τον νέο εφεδρικό στρατό εργασίας – κατά την μαρξική έννοια. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταλαβαίνουμε τι γίνεται και να σταματήσουμε τις ανευθυνότητες.