ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Χαρίζονται όπου θέλουν…





Της περιφερειακής παράταξης «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο "χαρίζεται η ποινή που επεβλήθη στον Κόκκινο Χαράλαμπο ... στις 8-2-2012... και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του..." (ΦΕΚ 554Γ). Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος είναι – εκτός των άλλων – πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος και κινδύνευε να βρεθεί στις λίστες των «επιόρκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί.
Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα στηρίζεται στο άρθρο 47 του Συντάγματος που παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, «να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια». Η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με το διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στη δημοκρατική χώρα μας, σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής για τη λήψη της απόφασης αυτής, σχετικά με το ήθος αυτών που μας κυβερνούν και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί .
Αποδεικνύει όμως και ότι η συμμετοχή σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη ΝΔ, δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξαφανίσει  κάθε έννομη  συνέπεια από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι  τον κίνδυνο να υποστείς  οποιαδήποτε συνέπεια. Οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που τέθηκαν σε αργία. Γι’ αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!

Σχετικά με το θέμα ο Μπενέτος Σπύρου,  επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή»,  δήλωσε:

«Η ταύτιση κόμματος και κράτους και η ποδηγέτηση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί για ακόμα μια φορά οργή στους πολίτες που βλέπουν κάποιοι να είναι πιο ίσοι από άλλους απέναντι στο νόμο. Γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια να βγουν από τη ναφθαλίνη τα πρόσωπα που ταυτίστηκαν και είναι υπεύθυνα για την κατάσταση της χώρας,  νομιμοποιώντας και εξαφανίζοντας τις συνέπειες των αυθαιρεσιών και παράνομων πράξεών τους. Τους επιτρέπουν με τον τρόπο αυτό  να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο».