ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πολιτική στρεψοδικία


Δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ της 24.5.14



Η κυβέρνηση των μνημονίων  εμφανίζεται ως εγγυητής της σταθερότητας, αφού προηγουμένως έχει  καταλύσει δικαιώματα και δομές στο χώρο της εργασίας, της διοίκησης, της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Αφού έχει αναγάγει  το "είπα-ξείπα" σε κορυφαίο κανόνα πολιτικής, αφού έχει εξαπατήσει   ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα ,  εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών, δικαιούχους παροχών του δημόσιου τομέα.  Και ενώ   όλα αυτά   έγιναν ορατά δια γυμνού οφθαλμού ή τουλάχιστον ευαπόδεικτα,  ενώ η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια εγκαταστάθηκε βασανιστικά  σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας, έχει το θράσος να  αυτοσυστήνεται ως εγγυήτρια της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας …..

Ο πατροκτόνος που διεκδικεί την επιείκεια του δικαστηρίου ως ορφανός πατρός (!),  τουλάχιστον δεν ρίχνει τα κρίματά του σε άλλους.... Η κυβέρνηση στρεψοδικεί ασύστολα και  προσβάλλει το στοιχειώδες ελληνικό IQ, ενώ η πολιτική  μελλοντολογία της πατάει σε μια ψυχολογία φυγής, που αναπτύσσεται σε διάφορα κοινωνικά στρώματα στις συνθήκες ενός εξουθενωτικού παρόντος. Παράλληλα επιχειρεί μια  πρωτοφανή παραποίηση και επανερμηνεία του βιογραφικού της,
χωρίς εδώ να  είναι μόνη : Γιατί σε ολόκληρη την Ευρώπη εμφανίζονται φαινόμενα διασποράς  ψευδών εκτιμήσεων ,  που στοχεύουν τις πιθανές εστίες  αμφισβήτησης του μερκελικού ευρωπαϊσμού.

Όταν πηγές του Πρακτορείου Ρώϋτερ αναφέρονται στην αστάθεια που πιθανώς να υπάρξει από  τυχούσα νίκη του  Σακελλαρίδη στην Αθήνα, διοχετεύουν μια εκτίμηση αγνώστων κύκλων που είναι ιδεολογικά πασίγνωστοι  :  Είναι οι κύκλοι που τρέμουν  μπροστά στο ενδεχόμενο  μιας αντιμνημονιακής  αλλαγής , στην πιο ιστορική πόλη της Μεσογείου…

Στην Ιταλία,  όπου η  Δεξιά  δηλώνει πολέμια του γερμανισμού , οι γνωστοί-άγνωστοι ανακαλύπτουν  τη τελευταία  στιγμή (!) διασυνδέσεις του  Μπερλουσκόνι με τη μαφία  και σπεύδουν να  επηρεάσουν το εκλογικό σώμα. Είναι αυτοί που διυλίζουν τον Μπερλουσκόνι και καταπίνουν την κάμηλο της Ζήμενς, που βάζουν στο μικροσκόπιο την Ελλάδα  ενώ δηλώνουν μύωπες μπροστά στο αίτημα των γερμανικών  επανορθώσεων . Είναι οι ίδιοι που  αποσιωπούν την προϊούσα λουμπενοποίηση του συστήματος και το προβάρισμα των πιο ανθρωποφαγικών και αποικιακών πρακτικών στις  άλλες ηπείρους.

Το κεφαλαιοκρατικό σύστημα ήταν ανέκαθεν συνώνυμο της αστάθειας – ιδιαίτερα μάλιστα με τη μορφή των κυκλικών διακυμάνσεων – την οποία ματαίως  επιχειρούσε να «διασκεδάσει»   διαφημίζοντας τον δημιουργικό δυναμισμό της επιχειρηματικότητας μέσα σε συνθήκες διαρκούς αβεβαιότητας….Από την άλλη πλευρά η πρόταση του δημοκρατικού σοσιαλισμού   σκιαγραφούσε μια  προγραμματισμένη, ομαλή και ήπια μεγέθυνση, ενώ  στη συνέχεια ο στοχασμός της οικοανάπτυξης προσέθετε  την κρίσιμη παράμετρο της ποιότητας ζωής. Σήμερα οι άγγελοι της μνημονιακής κολάσεως και οι παπαγαλίζοντες την κατά φαντασίαν υπαρκτή ή ante portas σταθερότητα , συνεχίζουν την ασύστολη ψευδολογία τους σε όλα τα μεγάλα, μεσαία ή μικρά μέτωπα. Το πρόβλημα είναι εμείς τι κάνουμε, για να τους στείλουμε στον αγύριστο της ιστορίας….