ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γερμανικό θράσος ….




Κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Βέρνη, ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε την εκτίμηση   ότι η άμεση δημοκρατία, η οποία συνιστά τη βάση του πολιτικού συστήματος της Ελβετίας, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποτελέσει  «κίνδυνο». Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι η  Γερμανία σέβεται το «ναι» των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της 9ης Φεβρουαρίου εναντίον της «μαζικής μετανάστευσης»,  κατά τη διάρκεια  συνέντευξης τύπου  που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ats. Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Ελβετίας Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει κατανοήσει «απόλυτα» την αντίδραση της Ευρώπης στο δημοψήφισμα αυτό.



Παρατήρηση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ :«Διπλωματική» η δήλωση του Προέδρου της Ελβετίας περί της μη κατανόησης των ευρωπαϊκών αντιδράσεων… Γιατί απλούστατα, οι «ευρωπαϊκές» αντιδράσεις είναι κάτι παραπάνω από κατανοητές :  Είναι οι αντιδράσεις του μεγάλου κεφαλαίου που επιδιώκει την προώθηση «χύμα» μετανάστευσης σε μεγάλη κλίμακα, για την καταβύθιση των  ευρωπαϊκών μισθών.



Ο Γερμανός πρόεδρος είπε πως δεν εύχεται και ούτε μπορεί να φανταστεί ότι η Ελβετία, μια χώρα τόσο διαφορετική, «που δεν έχει ποτέ της γνωρίσει τη δικτατορία», θα απομακρυνθεί από την Ευρώπη.



Παρατήρηση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Αυτό περί «απομάκρυνσης από την Ευρώπη», συνιστά μοναδική στρεψοδικία ! Από την δημοκρατική Ευρώπη προφανώς δεν απομακρύνονται αυτοί που επιθυμούν να τηρήσουν τις αρχές της δημοκρατικής συναίνεσης και του σεβασμού της φέρουσας ικανότητας των χωρών ! Αντίθετα απομακρύνονται αυτοί που θέλουν να ηγεμονεύσουν και να κατευθύνουν τον όλο ευρωπαϊκό σχηματισμό με βάση τα μεγαλομανιακά όνειρα κυριαρχίας, που στοίχησαν στην ανθρωπότητα δυο παγκόσμιους πολέμους

Ο Γερμανός Πρόεδρος δήλωσε ότι  διακρίνει στην άμεση δημοκρατία «μειονεκτήματα». Επίσης, σημείωσε πως διαβλέπει  «μεγάλο κίνδυνο» στα περίπλοκα θέματα για τα οποία είναι δύσκολο οι πολίτες να κατανοήσουν όλες τις επιπτώσεις τους.



Παρατήρηση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : «Τα περίπλοκα θέματα που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι πολίτες» είναι η μόνιμη επωδός αυτών που εχθρεύονται τις αρχές της δημοκρατικής ισότητας  :  Αυτών που αναζητούν την  πολιτική ορθότητα και επειδή δεν την  ανακαλύπτουν στο πόπολο, την αναθέτουν  σε κύκλους ευχειραγώγητων ειδημόνων. Με αυτά και με αυτά,  οι άνθρωποι  μιας  στοιχειώδους αξιοπρέπειας ανακαλύπτουν το γερμανικό ψέμα , που υποκρύπτονταν για κάτι δεκαετίες πίσω από το ελευθεριακό στυλάκι της χώρας : Ο στρατηγικός ορίζοντας της νέας δημοκρατικής Γερμανίας είναι η Γερμανία του Μπίσμαρκ. Όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες.

Η άμεση δημοκρατία στην Ελβετία είναι σαν «το αίμα στο σώμα», αντέτεινε ο Πρόεδρος της Ελβετίας στον Γερμανό Πρόεδρο. Και απηύθυνε έκκληση για πραγματισμό με στόχο την επίτευξη ενός συμβιβασμού με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα , λέγοντας ότι  «η Ελβετία δεν έχει απόλυτα κατανοήσει» την αναστολή των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμμετοχή της  σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα», που αποφάσισαν οι Βρυξέλλες αντιδρώντας στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 9ης Φεβρουαρίου.



Παρατήρηση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ  : Να και κάτι που δεν το ξέραμε : Ότι δηλαδή οι Βρυξέλλες τιμώρησαν τον ελβετικό λαό για την απόφασή του !

Πηγή πληροφορίας : ΑΠΕ-ΜΠΕ







--