ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Εργαζόμενοι πεθαίνουν πάνω στα γραφεία τους



Πριν διαβάσετε το κυρίως θέμα , διαβάστε αυτό:  

Αναφέρεται σε έναν 21χρονο φοιτητή που πέθανε(23.8.13) από υπερεργασία καθώς  και σε άλλα ανάλογα περιστατικά, καταγεγραμμένα στο «Κεφάλαιο» του Μαρξ και σε άλλες , πρόσφατες πηγές.
Και τώρα το κυρίως θέμα από το ηλεκτρονικό ΠΟΝΤΙΚΙ:

«Τις συνθήκες και τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια και πολλές φορές οδηγούνται μέχρι και στο θάνατο αναδεικνύει βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube.


Το βίντεο δημιουργήθηκε από το ηλεκτρονικό κανάλι Truthloader το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στην Ευρώπη υποτίθεται ότι το ζήτημα των εργασιακών ωρών έχει ρυθμιστεί. Πολλοί, όμως, από εμάς νιώθουμε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε στα πόστα μας για πολύ περισσότερο χρόνο από τον προδιαγεγραμμένο, για τον οποίο και πληρωνόμαστε.

Γιατί έχουμε επιτρέψει να κυριαρχήσει ως κανόνας, μία ανταγωνιστική εργασιακή κουλτούρα των ηθελημένων υπερωριών;

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν παρατηρηθεί ολοένα αυξανόμενα κρούσματα αυτοκτονιών και αιφνίδιων θανάτων στον τραπεζικό τομέα, όπου το να εργάζεται το προσωπικό υπερβολικά πολλές ώρες, θεωρείται ο κανόνας.

Το πρόβλημα, όμως, δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο τομέα: γιατί μένουμε μέχρι αργά στο γραφείο για να εντυπωσιάσουμε το αφεντικό μας και να υποσκελίσουμε τους συνεργάτες μας; Ποιες οι επιπτώσεις της τεχνολογίας;

Έχουμε γίνει θύματα ενός κοινωνικού δαρβινισμού, βασιζόμενου στον καταναλωτισμό και τον πλουτισμό, εις βάρος της υγείας μας και της ζωής μας;».