ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εκ Νεοδημοκρατών τα βέλη….




«Εξ οικείων τα βέλη» εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά – αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα  και ΓΓ της ΓΣΕΕ  Νίκο Κιουτσούκη. Ο  Κιουτσούκης  παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας του κυβερνώντος κόμματος  μετά την επιστολή της συνδικαλιστικής παράταξης  της οποίας ηγείται προς τους βουλευτές. Eκεί  με αφορμή  τον προϋπολογισμό  υπογραμμιζόταν : «Σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».
Είπε ο Νίκος Κιουτσούκης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ :  « ….οι αρχηγοί των κομμάτων γίνονται ηγέτες με τα λίγα και στιβαρά "όχι". Όχι με τα πολλά και υποτακτικά "ναι"…»

Μερικές σημειώσεις επί του ζητήματος :

1.    Ο «γαλάζιος»  συνδικαλιστής διαγράφηκε μετά παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ.  Με άλλα λόγια ΔΕΝ διαγράφηκε με τις συνοπτικές διαδικασίες που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εναντίον της βουλευτίνας Θ.Τζάκρη http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1549.html

2.   Με αφορμή την υπόθεση της Αμυντικής Βιομηχανίας, ο Ν. Κιουτσούκος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν «τριτοκοσμική» χώρα,  οι έλληνες σαν «ιθαγενείς»,  και ότι  «αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πει όχι στην τρόικα, τότε δεν έχει και λόγο να υπάρχει».

3.   Τον Σεπτέμβριο αυτής της χρονιάς είχε χαρακτηρίσει τον Υπουργό Ανάπτυξης (;) κ. Χατζηδάκη ως «Κύριο τίποτα»

4.   Αυτό το τελευταίο ήταν πραγματικό μάθημα πολιτικής κυριολεξίας !

5.   Μια κυβέρνηση βαλλόμενη  από παντού , μέσα σε ένα καθεστώς γενικευμένης αθλιότητας ,  με το 95% του ελληνικού λαού πληττόμενο άμεσα, είναι κυβέρνηση έξωθεν, κυβέρνηση εγκαθέτων – ουσιαστικά «αρμοστεία ιθαγενούς λαού». Αυτό για να καταλάβουν οι δικοί μας αιθεροβάμονες : Πως  η συγκεκριμένη  αθλιότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την πιο πλατιά συμπαράταξη λαϊκών δυνάμεων. Σε αντίθετη περίπτωση, μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα γκρεμιστεί σύντομα, εμβολιάζοντας ταυτόχρονα την κοινή γνώμη ενάντια στο πνεύμα της αντίστασης και ανταρσίας…