ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτική, συναίσθημα και σεβασμός




Του Θ. ΜΠΑΡΤΣΩΚΑ

Μετά τη   "βαρυσήμαντη" ανακοίνωση   του ΠΓ του ΚΚΕ για την ουσιαστική αποκαθήλωση   του Χ. Φλωράκη   και του Ν. Ζαχαριάδη , αποτέλεσμα κατά την προσωπική μου άποψη   της δήθεν θεωρητικής δουλειάς   των "άκαπνων" Μ. Μαίλη και Ε. Μπέλλου , δημοσιεύω από το μπλογκ "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" τη   "θεωρητική" συμβολή   των πραγματικά   μπαρουτοκαπνισμένων:
Η αναφορά είναι από την κατάληψη του Καρπενησίου από το Δημοκρατικό Στρατό.
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας τιμά το «Γιώτη» και το «Διαμαντή» με το ανώτατο παράσημο Πολεμικής Αξίας!
Ο ΓΓ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους επικεφαλής, τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ αναφέροντας:
«Γράψατε σήμερα μια από τις λαμπρότερες σελίδες του λαϊκοαπελευθερωτικού μας αγώνα. Κρατήστε γερά το Καρπενήσι!... Οργανώστε καλά την επιθετική σας άμυνα. Σταθεροποιήστε τη λαϊκοδημοκρατική ζωή μέσα στην πόλη! Αποκαλύψτε και χτυπήστε κάθε πλιάτσικο. Δεθείτε γερά με το λαό. Πείστε του με τα έργα σας ότι ο ΔΣΕ είναι λαϊκοαπελευθερωτικός στρατός και ότι φέρνει στο λαό την απολύτρωση…. Φερθείτε αδελφικά στους αιχμαλώτους. Δείξτε σ’ όλους πως είσαστε φορείς ανώτατου λαϊκού πολιτισμού».

Σε άλλο εντελώς ύφος είναι η επιστολή του κυβερνητικού υποστράτηγου Τσακαλώτου όπου καλώντας για ανακατάληψη της πόλης σημειώνει μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Από μας εξαρτάται και θα γίνη να μην υπάρξη άλλος ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ βραχνάς. Καθαρίστε όλοι οι Διοικηταί άνευ οίκτου τα μετόπισθεν. Κάθε ύποπτος βοηθείας πρέπει να εκλείψη… στην τελική συντριβή των Εαμοβουλγάρων και την Νίκην όλες αι δυνάμεις του Εθνους  επεστρατεύθησαν».
Μέσω αυτής της συγκριτικής παράθεσης διαφαίνεται το ηθικό πρόκριμα του ΔΣΕ έναντι του μοναρχοφασιστικού κράτους
Όσον αφορά τους ανιστόρητους, προς  το παρόν τους αφιερώνω τους παρακάτω στίχους:
« Η σιωπή κάνει τον κόσμο πιο μεγάλο
Η θλίψη πιο δίκαιο»